Türk havacılık sektörünü sıkı denetimler bekliyor

THY'ye ait Tekirdağ uçağının Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşmesi sonucu Avrupa'nın gözlerini yeniden Türk Havayolu şirketlerinin üzerine çevirdiği ve bu sebeple şirketlerin Avrupa'ya yapacakları uçuşlarda daha sıkı bir denetime tabi tutulacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

THY'ait Tekirdağ uçağının Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol Havaalanına iniş sırasında düşmesi üzerine Avrupa'daki dikkatlerin tekrar Türk Havayolu Şirketleri'nin üzerine çevrildiğine dikkat çekilirken "Türk Hava Yolu Şirketleri'nin Avrupa'ya yapacakları uçuşta daha sıkı bir denetim altına alınacağı" belirtildi.

ABHaber'in THY kazasıyla ilgili Avrupa Hava Yolları Birliği, Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı ve Avrupa Sivil Havacılık Örgütü yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin, "Türk Hava Yolu Şirketlerinin Avrupa'ya yapacakları uçuşta daha sıkı bir denetim altına alınacağı"nı ortaya koydu.

Uzmanlar, "Kaza yapma oranları bakımından istatiksel olarak Türk Hava Yolu Şirketlerinin kötü durumda olduğuna dikkati çekerlerken maalesef Avrupa'da en fazla kaza yapan havayolu şirketleri içinde Türk şirketleri de yer alıyor" diye konuştular.

THY kazası sonrası Avrupa ülkelerinin Türk şirketlerini daha fazla mercek altına almalarının normal olduğunu belirten uzmanlar, sonuçta uçak kazaları hangi sebebden olursa olsun bunun sonuçları olacağına işaret ettiler.

Uzmanlar Türk Havayolu Şirketleri'nin uçuş personeli eğitimi ve teknik bakıma çok büyük önem vermesi gerektiğini vurgularlarken uçuş güvenliğinin havacılık sektöründe olmazsa olma kural olduğunu hatırlattılar.

Türk Hava Yolu Şirketleri'nin uçuş güvenliğini daha fazla ön plana alması gerektiğinin altını çizen uzmanlar uçuş personeli eğitimi ve teknik bakım ünitelerinin günün koşullarına uyarlanmasının önemine işaret ettiler.

 

AB sorunu yakından izliyor

Uzmanlar THY kazasını inceleme heyetine Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı'ndan ilgili birimlerin de dahil olmasının AB'nin sorunu yakından izlediğinin de bir kanıtı olduğunu ifade ettiler.

Avrupa Ortak Hava Sahası ile ilgili olarak Avrupa Komisyonu tarafından yapılan çalışmanın kısa sürede tüm AB genelinde hayata geçirileceğine işaret eden uzmanlar söz konusu uygulamanın havayolu güvenlik şartlarını üst düzeye çıkaracağını bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler