"İSMEK ihalelerindeki usulsüzlükler"

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimi Kursu (İSMEK) ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını söyleyen Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yurttaştan, 29 Mart'taki yerel seçimde oyunu kullanırken, vicdanına danışmasını istedi.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 11:27
Abone Ol google-news

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, soru önergesiyle de gündeme getirdiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimi Kursu (İSMEK) ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını söyledi.

Bu ihalelerin 2004'ten beri, ismini değiştiren, fakat aslında aynı olan şirketlere verildiğini belirten Genç, ''İhaleyi alan şirketler, Beyaz Holding bünyesindeki, Atlas Pazarlama Şirketi, Merkezi Eğitim ve Organizasyon Şirketi ile Etkin Eğitim ve Organizasyon Limited Şirketidir'' dedi.

Kamer Genç, bu ihaleleri alan şirketin ortaklarından Zekeriya Karaman'ın oğlunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğluyla bacanak olduğunu, diğer ortak Zahid Akman'ın da RTÜK Başkanı olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ihalelerinde, hep Beyaz Holding'i tarif eden ihale şartnameleri hazırladığını öne süren Genç, ihaleleri alan Beyaz Holding'in personel sayısının yaklaşık bin olduğu halde, daha fazla para almak için personel sayısını 3 bin 800 olarak gösterdiğini savundu.

Genç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, bu şirkete 2006-2008 yılları arasında 200 trilyon TL ödediğini ifade etti.

 

"Belediyeyi soyma hareketi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyaz Holding'in hesaplarının incelenmesi gerektiğini belirten Genç, ''Ama incelenemez, inceleyemezler. Bu ihalelerde yapılan işlem, belediyeyi soyma hareketidir, kirli işlere bulaşılmıştır. Bu, korkunç bir sahtekarlıktır. 'İhbar yok' diyorlar. İşte ben ihbar ediyorum; savcılar harekete geçsin'' dedi.

Tunceli Milletvekili Genç, ''Başbakan, önce hakkındaki iddiaları yanıtlasın, daha sonra halkın karşısına çıksın. Ona hak ettiği şeyleri söylemek isterim ama söyleyemiyorum. Çünkü söylediğim zaman hemen tazminat davası açıyor ve kazanıyor'' diye konuştu.

Yurttaştan, 29 Mart'taki yerel seçimde oyunu kullanırken, vicdanına danışmasını isteyen Genç, ''Bu memleketi soygunlardan, hırsızlardan temizlesinler. Yoksa bu memleketin sonu felaket'' dedi.

Kamer Genç, Filistin için bugüne kadar kaç lira bağış toplandığını ve kime nasıl gönderildiğini de soru önergesiyle gündeme getirdiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler