Uçak bagajlarına 20 Nisan'da sınırlama geliyor

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yolcuların beraberlerinde kabinde taşıyabilecekleri sıvılara kısıtlama getiren uygulamanın 20 Nisan'da yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 11:27
Abone Ol google-news

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yolcuların beraberlerinde kabinde taşıyabilecekleri sıvılara kısıtlama getiren uygulamanın 20 Nisan'da başlayacağını açıkladı.

Müdürlükten yapılan açıklamada,  şunlar kaydedildi: ''Ancak sektördeki kurum/kuruluşlardan alınan taleplerde, uygulamanın sorunsuz başlatılabilmesi amacıyla gerekli hazırlıkların tamamlanamaması üzerine, söz konusu uygulamanın başlangıç tarihinin bir süre ertelenmesi talep edilmiştir. Bu kapsamda, söz konusu sıvıların kabinde taşınmasına yönelik kısıtlama uygulamasının 20 Nisan 2009'dan itibaren uygulamaya başlanması kararlaştırılmıştır.

Söz konusu tarihe kadar tüm hazırlıkların tamamlanması ve bu süre zarfında uygulamaya yönelik olarak yolcuların uyarılması konularındaki faaliyetlere devam edilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlara önemle duyurulur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler