Yıldırım: Sonucu bekleyelim

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY'nin Hollanda'da kaza yapan uçağıyla ilgili ''Başlangıçta 'motorlar durdu' falan dendi. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Başka şeyler de söylendi. Bu aşamada söylenecek her şey spekülasyondur. Onun için sonucu beklemek en doğrusudur'' dedi.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

Anadolu Üniversitesi Havaalanı pistinin uzatılması ve genişletilmesi amacıyla başlatılacak inşaat çalışmasının temelini atmak üzere Eskişehir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, programın sonunda bir gazetecinin THY'nin geçen çarşamba günü inişe geçtiği sırada Hollanda'da kaza yapan uçakla ilgili başlatılan çalışmalardan bir sonucun çıkıp çıkmadığı konusundaki sorusunu yanıtladı.

Yıldırım, kaza kırım heyetinin, çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, kazanın Amsterdam'da meydana gelmesi nedeniyle yetkili idarenin Hollanda Sivil Havacılığı olduğunu bildirdi.

''Ancak, biz pilot ve diğer kaza kırım uzmanlarını kazadan hemen sonra gönderdik'' diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

''Çalışmaları büyük ölçüde yaptılar. Yarın düzenlenecek basın toplantısında ilk bulguları açıklayacaklar. Şu anda çok şey söyleniyor. Başlangıçta 'motorlar durdu' falan dendi. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Başka şeyler de söylendi. Bu aşamada söylenecek her şey spekülasyondur. Onun için sonucu beklemek en doğrusudur. Türk sivil havacılığı çok gelişti. Son 5 yıldaki gelişme dünyayı şaşırtan bir gelişmedir. Dünyada havacılık daralırken Türkiye'de büyüdü ve Avrupa payı yüzde 60'ın üzerine çıktı. Ama bu kazada gördük ki, kazayı bir tarafa bırakıp pazardan pay yapmak, parsa toplamak isteyenlere de gün doğdu. Maalesef diyorum. Bizim bazı basın yayın organlarımız da bu konuda onların ekmeğine yağ sürdü. Bu da ayrıca not etmek istediğim bir husus.''

Yıldırım, kaza raporunun tamamen ortaya çıkmasının çok daha uzun zaman alacağına işaret ederek, ''Çünkü kaza hangi nedenle olursa olsun, o kazayı destekleyen veya o kazadan alınacak dersleri, bundan sonraki yapılacak iyileştirmeleri içeren kapsamlı bir çalışma, belki bir yıl daha sürebilir'' dedi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bu havaalanının pistini uzatacağımız zaman (havaalanının kapanması gerekiyor) dediler. (Ne yaparsanız yapın pist kapanmadan bu işleri yapın) dedik. (Maliyet yüzde 20 yükselir) dediler. Eskişehir'e helali hoş olsun, yüzde 20'de 30'da fazla veririz, yeter ki havaalanı tıkır tıkır çalışmaya devam etsin'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler