Renault, yeni modellerini tanıttı

Renault, 79. Cenevre Otomobil Fuarı'nda, yeni Scenic ve Grand Scenic'in yanı sıra Megane Grand Tour ve Megane Renault Sport ile Clio'nun Hatcback ve Grand Tour versiyonlarını tanıtıyor. Renault'nun yeni otomobilleri çevreci motorları ve navigasyon sistemlerindeki değişikliklerle dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 14:06
Abone Ol google-news

79. Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Renault, fuarda en çok satılan modelinin son kuşağını, Yeni Renault Clio'nun Hatchback ve Grand Tour versiyonlarını otomobil meraklılarına sunuyor.

Renault, müşterilerin beklentilerine cevap vermek için yenilenen tasarımlarla birlikte, üç farklı sportif versiyonla sunulan ilk entegre navigasyon sistemi Carminat TomTom'u da sunarken fuarda, Avrupa pazarının kalbi C sınıfında aynı anda dört yeni modeli Grand Scenic, Scenic, Megane Grand Tour ve Megane Renault Sport'u da tanıtıyor.

Batı Avrupa'da 2009 nisan sonundan itibaren satışta olacak Yeni Renault Grand Scenic (5 ve 7 koltuklu) Yeni Megane ailesinin Hatchback ve Coupe'den sonra satışa sunulan üçüncü modeli olacak.

Ardından 2009 Haziran ayında Yeni Renault Scenic ve Yeni Renault Megane Grand Tour ile sonbaharda Yeni Megane Renault Sport sunulacak.

Bir yıldan kısa bir sürede, Renault kompakt modeller sınıfındaki ürün arzının hemen hemen tamamını yenilemiş olacak ve Avrupa pazarının en genç ürün gamlarından biriyle, Avrupa'nın en geniş tek hacimli model yelpazesine sahip olacak.

Yeni Megane Hatchbacak ve Coupe'nin tanıtımından sonra Renault, ürün arzını 2009 ilkbaharında piyasaya süreceği Yeni Grand Scenic ve ardından Yeni Scenic ile tamamlayacak.

Renault'un fuardaki standında düzenlenen basın toplantısında Renault Genel Müdür Yardımcısı ve Dünya Ticaret Bölümü Başkanı Jerome Stoll'un verdiği bilgiye göre, Renault ekonomik kriz ortamında da yenilikler sunmaya devam ediyor ve fuarda 6 yeni model tanıtıyor.

 

Renault modelleri yeniliklerle dolu

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya otomotiv endüstrisinin zor bir dönem geçirdiğini, ancak Renault'un bu zor dönem içinde yeniliklerini sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Aybar, yeni Scenic ve Grand Scenic'de 1,5 litre DCI motor ve 1,6 benzinli 2 litre benzinli motor bulunduğunu, aynı zamanda yeni çevreci bir motoru da tanıttıklarını anlattı.

Otomobillerin içindeki en büyük yeniliğin ise navigasyon cihazlarının araç üzerinde monte edilmiş şekilde sunulması olduğunu belirten Aybar, fuarda Clio yeni faz II'nin tanıtıldığını söyledi.

Bu modellerin yaz başından itibaren Avrupa'da görülmeye başlayacağını dile getiren Aybar, ''Biz de sezonsal olarak özellikle yeni Clio Grand Tour'u nisan sonunda Türkiye'de göstereceğiz. Yeni Scenic'i ise 2009'un son çeyreğinde getirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Bu yılki fuarın daha sade olduğunu ifade eden Aybar, önceki yıllara göre daha az dünya prömiyeri gerçekleştirildiğini söyledi. Aybar, her markanın doğal olarak günümüz şartlarında daha dikkatli hareket ettiğini gördüklerini dile getirerek, fuarda çevreci otomobillerin dikkati çektiğini ifade etti.

 

Türkiye'de üretilen Ford Connect'e elektrikli motor adapte edildi

Üretimi Türkiye'de gerçekleştirilen Tourneo Connect'in, elektrik motoru adapte edilmiş bir modeli 79. Cenevre Otomobil Fuarında konsept araç olarak sergileniyor. Konsept aracın tanıtımı, fuardaki Ford standında Ford Avrupa Başkanı

John Fleming

tarafından yapıldı. Fleming, bu teknolojik konsept modele ilgi olması halinde uygulamanın Tourneo Connect'e uyarlanabileceğini belirterek, sıfır emisyon ve tamamen sessiz son teknolojiye sahip modelin, özellikle taksi, otel transferleri gibi kullanım alanlarında çok uygun bir araç olduğunu ifade etti.


Ford fuarda ayrıca konsept olarak sergilenen yeni iosis MAX'ın yanı sıra Ford'un küçük otomobilleri Fiesta ve Ka, 300 beygirlik yeni Focus RS ve yeni nesil Ford Ranger da sergiliyor.


Fuarda ayrıca Ford'un Focus modelinde kullandığı 90 PS Duratorq motor gibi, yakıt tasarrufu ve çevre koruma alanlarında geliştirdiği teknolojiler hakkında bilgi veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler