Balbay mahkemeye sevk edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce ifadelerine başvurulan Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve yazar Neriman Aydın ek ifadeleri alınmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Polis nezaretinde Ankara'dan İstanbul'a getirilen Balbay ve Aydın ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 08:13
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz'ün isteği üzerine Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay ve yazar Neriman Aydın ek ifade vermek üzere savcılığa çağrıldılar.

Aydın ve Balbay, Ankara'dan saat 10.00 uçağıyla bir polisin gözetiminde İstanbul'a getirildi.

 

Adliye'ye getirildiler

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın, Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadeleri alınmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarının talimatı üzerine Ankara'dan İstanbul'a getirilen Balbay ve Aydın, adliyeye hakim, savcı ve personelin giriş yaptığı Çırağan Caddesi'ndeki kapıdan giriş yaptı. Balbay ve Aydın savcılıktaki ifadelerinin ardından gece geç saatlerde  nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

 

Balbay'ın avukatı Akın Atalay'ın açıklamaları

Ek ifadesi alınmak üzere İstanbul'a götürülen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Mustafa Balbay'ın Avukatı Akın Atalay, müvekkilinin zorla getirme kararı ile çağırıldığını belirtti.

Bir gözaltının olmadığını belirten Atalay, Balbay'ın ifade için davet edilmediğini kaydetti. Balbay'ın polis nezaretinde götürüldüğünü söyleyen Atalay, doğrudan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın huzuruna çıkarılacağını ifade etti.

 

Daha önceden de gözaltına alınmışlardı

Balbay, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon Soruşturması'nın 6. dalgası kapsamında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte göz altına alınmış bir süre gözaltında sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı

Balbay'la ile birlikte ek ifade vermesi için İstanbul'a çağrılan "Toplumsal Haber" adlı haber sitesinin sahibi Neriman Aydın da daha önce karargah evleri soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

 

Neriman Aydın ifade verdi

Temmuz 2008’deki operasoynda gözaltına alınan Neriman Aydın, Cumhuriyet Savcıları Murat Yönder ile Ercan Şafak’a yaklaşık 4 saat ifade verdi. Aydın’a el  konulan bilgisayarında katıldığı toplantılara ait günlük, mektup, belge ve e-postaların içeriklerine ilişkin sorular yöneltildi öğrenildi. Aydın’ın bilgisayarında bulunan mektupları dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’a ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a gönderdiği içeriğinde de Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerin bulunduğu, Eruygur’un yüz yüze görüştüğü Aydın’a hükümetin eleştirildiği bölümler için “bu sorunların sivil hükümetin çözmesi gereken sorunlar olduğu ve  bunları Meclis'e göndermesi” yönünde öneride bulunduğu bilidirildi. Aydın’a ayrıca Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan muvazzaf subayların (teğmen) askeri cezaevinden kendisini aramasıyla ilgili sorular yöneltildiği öğrenilidi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler