Elma şekerinde yeni dönem

Çocukların vazgeçilmezi kırmızı elma şekerinin, kuru yemiş, çikolata, şekerleme kaplı, fotoğraf baskılı ve yazılı çeşitleri üretilmeye başlandı. Dünyada yılda 100 milyon adet tüketildiği belirtilen karamel ve çikolata kaplı elmalardan esinlenilerek yapılan rengarenk elma şekerleri, çocuklardan çok yetişkinlerden talep görüyor.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Çocukların vazgeçilmezi de teknolojiyle çeşitlendi. Kırmızı elma şekerinin, kuru yemiş, çikolata, şekerleme kaplı, fotoğraf baskılı ve yazılı çeşitleri de üretilmeye başlandı.
Bursa'daki bir alışveriş merkezinde elma şekeri satan Fatma Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, elma şekerinin hemen herkesin çocukluk döneminde yediği, küçüklerin vazgeçilmez tatlıları arasında ilk sıralarda bulunan bir ürün olduğunu söyledi.

Bu ürünün yurtdışında farklı çeşitlerinin kullanıldığını ifade eden Nalbantoğlu, dünyada karamel ve çikolata kaplı elmaların yılda yaklaşık 100 milyon adet tüketildiğinin bilindiğini anlattı.

 

''Fotoğraf baskısı da yapılabiliyor''

Bu üründen esinlenen İstanbul merkezli bir firmanın, elma şekerini çeşitlendirdiğini ve ülke geneline yaymaya çalıştığını dile getiren Nalbantoğlu, şöyle konuştu:
''Özenle seçilen elmalar, önce karamel sosuyla kaplanıyor. Ardından çikolata sosuna batırılıyor ve son olarak kuru yemiş, şekerleme ile süsleniyor. Çikolata kaplı olarak da kalabiliyor. Şekerleme, çikolata, kuru yemiş kaplı elma şekerlerinin fotoğraf baskılı, yazılı çeşitleri de üretiliyor. Sipariş doğrultusunda istenilen fotoğrafın baskısı yapılabiliyor. Çocuğunuzun, sevgilinizin, eşinizin fotoğrafı elma şekerinin üzerinde yer alabiliyor. İki gün önceden sipariş verilmesi yeterli. Özel mesajların yazılı olduğu ürünlerimiz de var. 'Mutlu yıllar, seni seviyorum, nice yıllara' gibi yazılı ürünler çok talep görüyor.''

 

''Siparişe göre altın kaplama elma şekeri''

Şekerleme ve çikolata kaplı olan elma şekerlerinin 5, kuru yemiş kaplılarının 6, yazılı ve fotoğraflı olanların 7 TL'den satıldığını ifade eden Fatma Nalbantoğlu, şunları kaydetti:
''Siparişe göre, altın kaplama elma şekeri de yaptırıyoruz. Bu ürün 17 TL'den satılıyor. Bursa'da 15 gündür satış yapıyoruz. Talep, beklenenin üzerinde. Çocuklardan çok yetişkinlerden talep görüyoruz. Özellikle sevgililer, özel mesaj yazılı ürünlerden alıyor. 150 farklı çeşit var, ama isteğe göre, siparişe göre bu çeşit daha da artabiliyor'' dedi.

Nalbantoğlu, elmanın sağlıklı bir yiyecek olduğunu belirterek, ''Çikolata da mutluluk veriyor. Çikolata, karamel kaplı elmalar sağlık ve mutluluğu aynı anda sunuyor. Yemekten sonra tatlı ve meyve aynı anda'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler