Karayalçın'dan öğrencilere müjde

Yerel seçimler öncesi parti adayları projelerini açıklamaya devam ediyor. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, öğrencilere bilet ücretlerinde indirim sözü verdi.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 09:01
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile Çankaya Belediyesi adayı Bülent Tanık, ODTÜ mezunları, öğrencileri ve öğretim elemanlarının her ay düzenlediği geleneksel toplantıya katıldı.

ODTÜ Öğrenci Konseyi, ODTÜ Mezunları Derneği ve ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği tarafından her ay düzenlenen, "Konuşmak, Paylaşmak, Üretmek İçin Bu Ay Yine Buluşuyoruz Hocam" buluşmasına katılan Karayalçın, Ankara'da yoksulluğa izin vermeyeceklerini söyledi ve öğrencilere bilet ücretlerinde indirim sözü verdi.

Karayalçın, seçilmesi halinde hiçbir belediye hizmetinin özelleştirilmeyeceğini, taşeronlaştırılmayacağını ifade etti ve "Kamu çıkarlarının önemine inanan bir siyasi anlayışın mensubuyuz. Doğalgaz, su özelleştirilemez. Bu kentte yoksulluğa ve yoksulluğun istismarına son vereceğiz. Bunu bir vaat olarak söylemiyorum, söz veriyorum" diye konuştu.

Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık da, yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Bir kentin, bir ülkenin tükenişine daha fazla tanıklık etmemek, yaşanan iki kışı birden bahara çevirmek için aday oldum. Dünyada ve ülkemizde yaşanan krizin çözümünde yerel yönetimlerde yapacağımız atağın büyük etkisi olacağına inanıyorum. Çankayalılardan aldığım gücü bilgi ve birikimi harmanlayıp, birlikte üretip, birlikte yöneterek tüm sorunlara aşacağız. Ekonomik açmazlara karşı önlem almak da belediyelerin de görevi olmalıdır."

 

"Yoksulluğa son vereceğiz"

Karayalçın, Atılım Üniversitesi'nde verdiği konferansta, belediye başkanı seçilmesi halinde, öğrencilerin daha ucuz ulaşım imkanına kavuşabilmeleri için metro ve otobüs bilet fiyatlarının yüzde 50 ucuzlatılacağını, üniversite kampüslerine hizmet veren belediye otobüslerinin sayısının artacağını belirtti.

Sosyal projelere çok büyük önem verdiklerini ifade eden Karayalçın, seçimi kazanırsa 25 bin kişiye istihdam yaratacaklarını, iş konusunda kadınlara, gençlere ve engellilere öncelik vereceklerini kaydetti.

Karayalçın, 90 bin aileyi yoksulluk sınırının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, ''Sosyal projelerimizle yoksulluğa son vereceğiz. Bu iki proje için maliyet 500 milyon TL'dir. Bunları da belediye olanakları içinde sağlayacağız. Ankara'da yoksulluğa ve yoksulluğun istismarına son vereceğiz'' dedi.

''Hemşehrilik geliri'' ile ''25 bin kişiye iş'' gibi sosyal projelerin Ankara'da yoksulluğu bitireceğini, yönetimin, denetimin saydamlaştırılması, kent halkının yönetime katılmasını sağlayacak düzenlemeler planladıklarını anlatan Karayalçın, başkentin bütün ilçe belediye başkanlarını sürekli ve düzenli olarak ''Başkanlar Kurulu'' adlı bir platformda bir araya getireceğini bildirdi.
 

"Acil tedavi planı"

Karayalçın, yoksula yardımın ''sepetle çuvalla'' olmaması gerektiğini belirterek, ''Biz, halkın talebi doğrultusunda olacak ''kart sistemi''ni öngörüyoruz'' dedi.

Ankara için hazırladıkları ''Acil Tedavi Planı''nda, öncelikli olarak Kızılırmak suyunun arıtılmasını hedeflediklerini belirten Karayalçın, Gerede Havzası'na yatırım yapılmamasını da eleştirdi. Karayalçın, ''Gerede Havzası'ndaki su, uzmanlara göre en yüksek kaliteli su kaynaklarından birisidir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 2003 yılında belediyeye 'Gerede Havzası'ndaki suyu dereye sokacaksın' demesine rağmen, bu yatırım yapılmamıştır'' diye konuştu.

Murat Karayalçın, seçilirse başkentin tüm sokaklarının imar durumlarının belediye internet sitesinde yayımlanacağı kaydederek, projesini şöyle anlattı: ''Kendi sokağınızdaki imar durumunu anlayacağınız bir Türkçe ile internet sitesinde göreceksiniz. Bu, imar konusunda rant oluşmasına ve plan değişikliklerine karşı düşünülebilecek önemli bir çözüm olacaktır. Bu, önemli bir meydan okumadır. Belediye Meclis toplantıları radyo ve televizyonlardan yayınlanacaktır. Belediye harcamaları saydamlaştırılacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler