"Troyalı Kadınlar" TDT'de

Karadeniz'de sanat rüzgarı esecek. Trabzon Devlet Tiyatrosu ''Troyalı Kadınlar'' adlı oyunu sahneleyecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi "Opera Opera Dedikleri" adlı eserin prömiyerini yapacak. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu "Buzlar Çözülmeden"i sahnelemeye devam edecek.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 10:07
Abone Ol google-news

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), ''Troyalı Kadınlar'' adlı oyunu sahneleyecek.
Euripides'in yazdığı, Jean Paul Sartre'ın uyarladığı, Güzin Dino'nun Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini, Mehmet Atay yapıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Gül Emre'ye ait oyunda, Dilek Güven, Elif Şafak Saka, Zeynep Ekin Öner, Aslı Artuk Şener, Halil Ayan, Birkan Görgün, Gizem Gen, Başak Anat, Şevki Çapa, Duygu Dokgöz, Duygu Ertan, Yiğit Gümüşada ve Aynur Yılmaz rol alıyor.
Oyun, bugün, yarın ve 7 Martta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.
TDT, ayrıca ''Soytarılar Okulu'' adlı çocuk oyununu 8 Mart'ta beğeniye sunacak.
Tiyatro Dialog, ''Bunu Bana Yapma'' adlı 2 perdelik romantik komediyi Trabzon'da izleyicisiyle buluşturacak.

Richard Baer'in yazdığı, Zeynep Avcı ve Yalın Karabey'in Türkçeye çevirdiği ve Can Gürzap'ın yönettiği oyunda, Nurseli İdiz, Can Gürzap, Atilla Pekdemir ve Veysel Diker rol alıyor.

Olgun iki kişinin yalnızlık dışında pek de ortak noktaları olmamasına rağmen aşkı ve romantizmi yaşamak için asla geç kalmadıklarının hikayesini anlatan oyun, 8 Mart'ta Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde, Atilla Bölükbaşı'na ait fotoğraf sergisi yarın sona eriyor. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde, Kütahya Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumların yaptığı çini işlemeli ürünlerin yer aldığı el sanatları sergisi, 10 Marta kadar gezilebilir.
 

Samsun

Samsun'da bu hafta düzenlenen kültür sanat etkinlikleri şöyle:

Gazi Sahnesi:
Samsun Seyir Tiyatrosu yarın akşam ''Nerde Kalmıştık'' adlı oyunu sahneleyecek. Öner Yıldırım'ın yazıp yönettiği oyun, güncel konuları mizahi dille ele alıyor.

Söz Sanat Tiyatrosu, 9 Mart'ta, Suat Özgültekin'in yönettiği ''Aman Babam Duymasın'' adlı 2 perdelik komediyi beğeniye sunacak.

Samsun Düşevi Oyuncuları ''İnsan Dükkanı'' adlı oyunu salı günleri sahnelemeye devam ediyor.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Hakan Alkan'ın yönettiği, bir barda geçen oyunda ''kaybetmemek için anı kaçırma'' sözünden yola çıkılarak trajikomik olaylar ele alınıyor.

Tiyatro Amisos, Cemal Şenkal'ın yönettiği ''Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine'' adlı oyunu 11 Martta sahneleyecek.

Samsun Devlet Opetra ve Balesi:
Samsun Devlet Opera ve Balesi, ''Opera Opera Dedikleri'' adlı eserin prömiyerini bu akşam yapacak. Bilindik opera eserlerinin önemli bölümleriyle süslenmiş bir kolaj olan ''Opera Opera Dedikleri'' adlı eserin yazarı ve yönetmeni Murat Göksu.

Opera, Carmen, Il Trovatore, Turandot, Tosca, La Traviata, Aşk-ı Memnu gibi eserlerden seçmelerden oluşuyor. Orkestra şefinin Markus Baisch ve Tolga Taviş olduğu eserde, dekor Filiz Dinç, kostüm Aydan Çınar, koro şefi Şahan Kalkan, ışık Ahmet Defne'ye ait.
''Opera Opera Dedikleri'' eserin galası da 7 Mart saat 20.00'de yapılacak.

Tiyatro Diyalog, ''Bana Bunu Yapma'' adlı oyunla yarın Samsunlu tiyatroseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Can Gürzap'ın yaptığı, Richard Baer'ın yazdığı, çevirisi Zeynep Avcı ve Yalın Karabey'e ait 2 perdelik romantik komedide Can Gürzap, Nurseli İdiz, Atilla Pekdemir ve Veysel Diker rol alıyor.

Oyunda, olgun iki kişinin yalnızlık dışında pek de ortak noktaları olmamasına rağmen aşkı ve romantizmi yaşamak için asla geç kalmadıklarının hikayesini anlatıyor.

Metin Yazarı Gülce Çelik Erdoğan'ın ''Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk'' adlı gösterisi ise her cumartesi saat 11.00'de minik sanatseverler için sahnelenmeye devam ediyor.
 

Ordu

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) ''Buzlar Çözülmeden''i beğeniye sunuyor.
Tiyatroda klasikler arasında yer alan Cevat Fehmi Başkut'un eseri ''Buzlar Çözülmeden'', Zafer Bozdağ ve Hikmet Altan'ın yorumuyla yarın akşam sahnelenecek.

Ağır kış şartlarında yolları kapanan bir Anadolu kasabasına gelen akıl hastanesinden kaçmış bir delinin kasabalılarca kaymakam sanılması ve ''kaymakamın'' kötü gidişi durdurmaya yönelik uygulamalarının trajikomik şekilde anlatıldığı oyunda, dekor Mehmet Hartamacı, kostüm Gamze Saylan, ışık İmdat Akyıldız ve Şafak Bozdağ'a, efekt Murat Türkmen'e ait.

Adem Atar'ın yazdığı, Osman Çakmak'ın yönettiği ''Arkadaşım Güneş Işınları'' adlı çocuk oyunu ise hafta içi her gün minik izleyicilerle buluşuyor. OBKT, Oktay Arayıcı'nın ''Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası'' adlı oyunu 10 Mart'ta sahnelenecek.

Ali Kemal Tandoğan'ın yönettiği ve geniş bir oyuncu kadrosunun rol aldığı oyunun dekoru Mehmet Hartamacı, müzikleri ise Zafer Bozdağ, Sezgin Mercan ve Barış Çavuş'a ait.
Oyunda, polis memuru Ramazan'ın başından geçenler mizahi dille ele alınıyor.
 

Zonguldak

Tiyatro Günizi oyuncuları Balca Aydoğdu, Ali Uyanık ve Onur Uysal'ın rol aldığı ''Şimdiki Sevda Özeti'' adlı iki perdelik oyun, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) 7 Mart'ta seyircinin karşısında olacak.

BKM tarafından merkezin salonunda, 11 Mart'ta ''Harika Çocuklar Şimdi Çocuklar İçin Söylüyor'' adlı konser düzenlenecek. Zonguldak BKM Türk Sanat Müziği Topluluğu, şef Ercan Kandemir yönetiminde 13 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek.
Halay Tiyatro Topluluğunun da Dimitri Psathas'ın yazdığı tiyatro oyunu, 14 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler