Okay: Yaptırımların önü kesilmiştir

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa Mahkemesi'nin kaçak Kuran kurslarına af olarak nitelendirilen Türk Ceza Kanunu'nun 263. maddesindeki değişikliğin iptali için CHP'nin yaptığı başvuruyu reddetmesini değerlendirdi. Okay, "Cemaat ve farklı yapılaşmaların açacağı Kuran kurslarının cezai bir yaptırımla karşılaşmalarının önü kesilmiştir" dedi.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 11:50
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa Mahkemesi'nin kaçak Kuran kurslarıyla ilgili verdiği kararı değerlendirdi. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne " 5377 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3. maddesiyle 5237 sayılı TCK'nın 13. maddesinin (1) numaralı fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen (2) numaralı fıkranın ve 29. maddesiyle değiştirilen 5237 sayılı Kanun'un 263. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtığı"nı hatırlatan Okay, çıkarılan yasayla suçla ceza arasındaki dengenin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Okay şöyle konuştu: "Yapılan değişiklikle, yasa Kaçak Kuran kurslarının açılmasını özendiren bir düzenleme haline gelmiştir. Bu kararla da, Diyanetin denetimi ve diyanet tarafından açılan Kuran kurslarına alternatif cemaat ve farklı yapılaşmaların açacağı Kur'an kurslarının cezai bir yaptırımla karşılaşmalarının önü kesilmiştir. Bu karar, dinimizin eğitiminin farklı yapılaşmalara teslim edilmesine yol açacaktır. Ancak Anayasa Mahkemesi bu yönde karar vermiştir. Sonuç itibariyle uygulanmayacak bir ceza ve dolaylı bir af söz konusudur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler