Naftogaz borcunu ödedi bir kriz engellendi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya "borcunu ödemezse doğalgazı keseceği" yönündeki uyarısı yerini buldu. Naftogaz borcunu ödediğini açıkladı.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 13:38
Abone Ol google-news

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı 7 Mart'a kadar ödeme yapmadığı takdirde doğalgazı keseceği yolunda uyardı.

Putin, Moskova'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın ödeme yapmamasının Avrupa'ya doğalgaz akışına zarar verebileceği uyarısında da bulundu.

Başbakan Putin, "güvenlik güçlerinin eylemleri ve yetkililerin tutuklanması yüzünden ödeme olmayacaksa, bu hem Ukrayna, hem de Avrupa'daki müşterilerimize teslimatımızı durdurmamıza yol açar" diye konuştu.

Avrupa'ya doğalgaz ihracatının ana transit yollarından biri olan Ukrayna ile Rusya arasında bu yılın başında fiyatlar konusunda çıkan anlaşmazlık yüzünden, kış mevsiminin hüküm sürdüğü bir zamanda birçok ülke yakıtsız kalmıştı.

Ukrayna'da dün gizli servis SBU'nun elemanları, devlete bağlı gaz şirketi Naftogaz'ın binasına baskın yapmıştı.

SBU'nun sözcüsü Marina Ostapenko, gizli servis elemanlarının bir soruşturma çerçevesinde binaya girdiğini söylemişti.

Naftogaz'ın hukuk biriminin başkanı Serhiy Davydenko da, soruşturma yetkililerinin, Naftogaz ile Rus gaz şirketi Gazprom arasında geçen ocak ayında yapılan anlaşmanın orijinal belgesini istediklerini bildirmişti.

 

Naftogaz borcunu ödedi

Ukrayna'nın devlete ait gaz şirketi Naftogaz, Rusya'ya olan doğalgaz borcunu ödediğini bildirdi.
Reuters'in haberine göre, Naftogaz sözcüsü Valentin Zemlyanski, telefonla yaptığı açıklamada, Rusya gaz şirketi Gazprom'a Şubat'ta ihraç ettiği doğalgazın ödemesini son ödeme tarihi olan 7 Mart'tan önce ödediklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler