Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri başladı

Türkiye'nin her yerinden genç yetenekleri bir araya getirerek, sektöre ve dinleyiciye tanıtan, genç müzisyenlerin yolunu açan Roxy Müzik Günleri'nin 14'üncüsü başladı. Başvuruların dün başladığı Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri, düzenlenecek müzik atölyeleri ve inanılmaz ödülleri ile dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 13:53
Abone Ol google-news

14 yıldır genç müzisyenlere destek veren ve müzik hayatlarında önemli bir basamak olan Tuborg Roxy Müzik Günleri başvuruları dün başladı. Genç müzisyenler, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Tuborg Roxy Müzik Günleri‘ne, farklı türlerdeki besteleri ile 13 Nisan 2009 tarihine kadar katılabilecek.

Bu sene formatı genişletilerek içinde daha fazla çalışma atölyeleri ve müziğin olduğu bir festival havasına bürünen Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri, dün akşam Roxy'de düzenlenen özel bir gecede tanıtıldı. Geçmişten günümüze Roxy Müzik Günleri'nin anlatıldığı ve tüm müzikseverlerin de eşlik ettiği gece, Tuborg 13. Roxy Müzik Günleri'nde birinci olan "Plaket” grubundan yakında solo albümünü çıkartacak Taha Gürbüz'ün mini konseriyle başladı ve geleneksel Roxy eğlencesiyle devam etti.

14 yıldır Nekropsi, Hayko Cepkin, Replikas, Aylin Aslım, Bağdat Avenue, Dorian, Dejavu, Yeni Harman, Direc-t, Anima, Kurban, Gevende gibi birçok ünlü ismi müzik dünyasına kazandıran Roxy Müzik Günleri'nin 14.sü 23 Nisan'daki ön elemeden sonra, 11-12-13-14 Mayıs tarihlerindeki Performans Günleri'yle devam edecek ve 18 Mayıs 2009 Pazartesi gecesi yapılacak olan ödül töreni ile sonlanacak.


Jüri üyeleri


Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri güçlü jüri ekibine bu yıl eklenen yeni isimlerle yola devam ediyor. Bu seneki jüri şu isimlerden oluşuyor: Taner Öngür (Moğollor), Ece Duyar (Tuborg), Kaan Yüceil (Roxy), Aylin Aslım (Müzisyen), Murat Hasarı  (Müzisyen), Ömer Ahunbay (Jinglehouse), Hakan Özer (Jinglehouse), Hakan Tamar, Oğuz Kaplangı (Elec-trip), Hakan Aldemir (MTV), Zeynep Yayınoğlu (Billboard), Kanat Atkaya (Hürriyet), Hakan Kurşun, Haluk Polat (Balet Plak – We Play), Melis Danişmend (Müzisyen-Gazeteci), Tarkan Gözübüyük (Müzisyen, Prodüktör).


Bu yılki ödüller bir başka

Roxy Birincilik Ödülü'nü kazanan grup, single albüm ve video klip hakkı kazanıyor. We Play stüdyolarında kaydedilecek olan single, Balet Plak tarafından tüm müzik marketlere dağıtılacak ve çekilecek video klip müzik televizyonlarında yer alacak. Compel ikincilik Ödülü ise profesyonel kayıt sistemi. Bu ödülü kazanacak gruba hediye edilecek ekipmanlar: M-Audio Fast Track Ultra 8R - Ses kartı, Cubase 5 - Profesyonel Audio, MIDI sequencer - Score, M-Audio BX5a Deluxe - Yakın dinleme referans monitörü, Rode NT1-A - Geniş diyafram kardioid kondenser mikrofon ve Rode M1 - Dinamik performans mikrofonu. Billboard Üçüncülük Ödülü Stüdyo Smart ‘tan bir yıl içinde 48 saat prova ve 24 saat demo kayıt imkanı. Roxy Müzik Performans Günleri'nin en iyi bateristi İstanbul Agop Zilleri'den En iyi Baterist Ödülü olarak özel zil seti kazanıyor.

Bu yıl 14. Roxy Müzik Günleri'nin Tuborg Özel Ödülü çok özel.Bu ödülü kazanan grup üyeleri 24 - 28 Haziran 2009 tarihleri arasında, tüm masrafları Tuborg tarafından karşılanarak, Tuborg'un ana sponsorluğunda gerçekleşen İngiltere'deki Glastonbury Festivali'ni izlemeye gidiyor. Glastonbury Festivali, 1970'ten bu yana İngiltere'nin ve dünyanın en büyük müzik ve gösteri sanatları festivali olma özelliğini son 30 yıldır kimselere kaptırmayıp, kendini takip eden festivallere önemli bir ilham kaynağı ve yol gösterici olmuş bir festival. Her yıl Glastonbury'de dünyaca ünlü müzisyenleri ve İngiliz pop müziğinin önde gelen isimlerinin performanslarını izlemek mümkün. Amy Winehouse, James Blunt, Leonard Cohen, Goldfrapp, Neil Diamond, Panic at the Disco, Massive Attack, The Kills, Fun Lovin' Criminals, Sinead O'Connor, Joan Baez, Suzanne Vega ve Roisin Murphy 2008 Glastonbury Festivali'ne katılan yüzlerce isimden sadece birkaçı.

14. Tuborg Roxy Müzik Günleri'ni bu yıl, üç ay boyunca süren bir festivale çevirecek olan yenilik "Roxy Müzik Günleri Atölyeleri”... Müzik endüstrine yeni yetenekler kazandırma ve genç müzisyenlere destek verme misyonu ile yola çıkan Roxy Müzik Günleri Mart – Mayıs ayları arasında yaklaşık 25 adet ayrı konuda herkese açık ücretsiz atölyeler düzenliyor. Enstrüman, vokal, prodüksiyon, müzik yazılımları, telif hakları, digital müzik, sponsorluk, medya gibi birçok farklı alanda başarılı müzisyenler, prodüktörler, yazarlar ve eğitimcilerden tarafından çeşitli atölyeler verilecek.

Bu atölyelerden bazıları: Serdar Öztop – Gitar Atölyesi;Sarp Keskiner – Slide Gitar Atölyesi; Batur Yurtsever – Bass Gitar Atölyesi; Uğur Gülbaharlı – Kompozisyon ve Tuşlu Çalgılar; Sibel Köse – Vokal Atölyesi; Haluk Polat – Müzik Endüstrisine Giriş; Murat Hasarı – Telif Hakları; Doruk Öztürkcan COMPEL – Laptopla DJ'lik M-Audio Torq DJ ekipmanları; Arda Ertem WE PLAY - Kayıt Teknolojileri; Dijital Müzik Mobil, Dijital Müzik İnternet, Plak Şirketleri, Konser Organizasyon Müzik Televizyonları, Radyolar, Sponsorluk ve daha birçokları...16 Mart 2009 Pazartesi günü Roxy Müzik Günleri Atölyeleri'nin detaylı programı açıklanacak ve kayıtlar başlayacak.

Billboard dergisi, Radyo Eksen, MTV Türkiye, Germir Palas Otel, Compel, Herkesdinlesin.com, Smart Stüdyo, Electrip Records, Balet Plak – We Play, İstanbul Agop Zilleri tarafından da desteklenen Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri kendine güvenen, müzik üretmek isteyen tüm gençlerin çalışmalarını bekliyor!


Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri'ne nasıl katılabilirsiniz?

Tuborg 14. Roxy Müzik Günleri'ne katılmak isteyen müzisyen ve gruplar 04 Mart – 13 Nisan 2009 tarihleri arasında kendi besteleri olan en az iki en fazla dört parçanın yer aldığı demo CD'yi başvuru formuyla birlikte Roxy Ofis, Sıraselviler Caddesi, Aslanyatağı Sokak No:7 Beyoğlu adresine gönderebilecek veya elden teslim edebileceklerler. Başvuru formunu Roxy Ofis'ten alabilir veya "www.roxymuzikgunleri.com" sitesinden indirebilirler. Ayrıca "www.herkesdinlesin.com" adlı müzik portalı aracılığıyla da internet üzerinden başvuru yapabilecekler. 23 Nisan 2009 Perşembe günü gerçekleşecek ilk elemenin ardından finale kalanlar, 24 Nisan 2009 Cuma günü   "www.roxymuzikgunleri.com" ve "www.roxy.com.tr" internet sitesinde açıklanacak. Finalistler 11-12-13-14 Mayıs tarihlerinde Roxy'de jüri önünde canlı performans sergileyecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler