Zimbabve'de kolera salgını

Zimbabve Başbakanı Morgan Tsvangirai, ülkedeki kolera vakaları ve ölümlerinin açıklanandan daha fazla olduğunu itiraf etti. Dünya Sağlık Örgütü koleradan 4 bin kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 14:29
Abone Ol google-news

Sağlık yetkilileriyle acil toplantı yapan Zimbabve Başbakanı Morgan Tsvangirai, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) koleraya yakalanan 80 binden fazla kişiden yaklaşık 4 bininin öldüğünü açıkladığına dikkati çekerek, bildirilmeyen vakalar ve ölümler nedeniyle DSÖ'nün rakamlarının gerçekleri yansıtmaktan uzak olduğunu kaydetti.

Zimbabve'de 6 ay önce başlayan kolera salgının Afrika'da son 15 yılda rastlanan en ölümcül salgın olduğu, Zimbabve'nin tüm bölgelerine yayılan koleranın komşu ülkelere bile sıçradığı belirtiliyor.

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında bulunan Zimbabve'de yokluklar nedeniyle sağlık sisteminin çökmesinin ve ilaç kıtlığının, koleranın hızla yayılmasının sebepleri arasında olduğu, AIDS vakalarının da yüksek seviyelere eriştiği, doktor ve hemşirelerin daha fazla maaş talebiyle sık sık greve gitmelerinin de sorunları daha da ağırlaştırdığı bildiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler