Eczacılar, SGK'nin promosyon aldığını iddia etti

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eczacılara yapacağı ödemeler için anlaşma yaptığı bankalardan, ödemeleri 2 gün beklettiği taktirde belirli bir yüzde oranında promosyon alacağını duyduklarını söyledi. TEİS Başkanı Saydan, "Söz konusu promosyonların nerelerde, nasıl kullanıldığını SGK bürokratlarına sormak istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 06.03.2009 - 09:54
Abone Ol google-news

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'ndan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilişkin bir iddia ortaya atıldı. TEİS, " Sosyal Güvenlik Kurumu, bankalarla anlaşarak paramız üzerinden promosyon alıyor" açıklamasında bulundu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, "SGK'nin bankalarla anlaşarak ödemelerimiz üzerinden promosyon alması kabul edilemez" dedi.

Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 26 Şubat tarihli duyurusu ile eczacılara yapılacak ödemelerin hangi bankalara yapılacağını açıkladığını ifade etti. Ancak burada, eczanelerin anlaşmalı oldukları yaygın şube ağı bulunan bankalardan sadece Ziraat Bankası'nın listede olmasının dikkati çektiğini belirten Saydan, "Edindiğimiz bilgiye göre bankanın SGK'ye, eczacılara ait bu paraların 2 gün hesapta tutulması karşılığında belirli bir yüzde promosyon vereceğinin ortaya çıkmasıdır. Zaten ödemeleri geç yapan SGK'nin bankalarla anlaşarak, bizim paramız üzerinden promosyon alması kabul edilemez" dedi.

TEİS Başkanı Saydan şunları söyledi, "SGK yayınladığı duyuruyla eczanelerin çoğunluğunun anlaşmalı olduğu yaygın şube ağı bulunan bankalar olan Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Vakıflar Bankası gibi bankalarla daha önce var olan anlaşmasını sona erdirmiş ve bu bankalarla çalışan eczacıların zor durumda kalmasına neden olmuştur. SGK'nin Türkiye'nin dört bir yanında bulunan eczacılarımızın ödemelerini kolay alabilmeleri için derhal bu bankalarla da anlaşma yapması gerekmektedir. Öte yandan SGK'nin, anlaşma yaptığı bankalardan, ödemeleri 2 gün beklettiği taktirde belirli bir yüzde oranında promosyon alacağını duyduk. Bizler devlet memuru değiliz, SGK den maaş almıyoruz sadece verdiğimiz ilaç fatura bedellerimizin karşılığını alıyoruz. SGK'nin bankalarla anlaşarak ödemelerimiz üzerinden promosyon alması kabul edilemez. Söz konusu promosyonların nerelerde, nasıl kullanıldığını SGK bürokratlarına sormak istiyoruz."

 

Bankalar arasındaki promosyon oyunu derhal çözülmeli

TEİS Başkanı Saydan, SGK'nin eczane fatura ödeme günlerini aksatmadan yapmasını istediklerini belirterek, "Çünkü ödeneceği söylenen zamanda ödeme yapılmamaktadır. 2008 protokolüne göre ayın 1'inde almamız gereken bedelleri zaten en az 1 hafta geçirerek ödeyen SGK, bankalarla yaptığı sözleşme ile buna 2 gün gecikme daha eklemiştir. SGK ve bankalar arasındaki promosyon oyununun bir an önce çözülmesi ve gerekli araştırılmaların yapılması konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler