Baykal Erdoğan'a çağrısını yineledi

CHP Lideri Deniz Baykal Burdur'da partisinin mitingin yaptığı konuşmada yine Başbakan Erdoğan'a seslendi. Baykal "Sayın Başbakan meydanda konuşmayı bırak da gel şöyle TV'ye çıkalım bağırıp çağırmadan sen ne biliyorsan söyle, birlikte tartışalım. Dünyada da böyle olmuyor mu bu?" dedi.

Yayınlanma: 06.03.2009 - 13:21
Abone Ol google-news

CHP Lideri Deniz Baykal, Burdur'da partisinin mitinginde konuşuyor. İşte konuşmasından satır başları:

- Buğday ekenlerin yüzü güldü mü? Buğdayı 85’e veriyorlardı, şimdi 55’e düştü değil mi? İlaç ne oldu, gübre ne oldu, mazot ne oldu? Onlar katlanarak arttı. Ama çiftçinin ürettiği ürün bırakınız kazancı masrafı dahi karşılayamaz hale geldi. Borçlar ödenemez hale geldi, ilk kez çiftçilerin kapılarına haciz memurları geldi. Çiftçinin durumu bu hale geldi.

- Bunların çiftçinin yüzünü gördüğü yok, gerçek ortadadır. Göz göre göre çiftçi AKP’nin iktidarı döneminde perişan edilmiştir. Şimdi boş sözün anlamı yok. Yapılması gereken iş çok açık. Türkiye’nin milli gelirinin yüzde birini bile bunlar çiftçiye destek olarak vermiyor.

 

CHP iktidarının ilk işi çiftçiye sahip çıkmak

- Bir CHP iktidarında çiftçiye verilen destek, tümü yani hayvancılığa süte ete, bütün tarımdan geçimini sağlayan destek, bizim milli gelirin desteğin içinde üç katına çıkarılacaktır. 0.75 destek veriyor bunlar, biz yüzde 2’nin üzerine bunu çıkaracağız.

- Çiftçiye verilen mazottan özel tüketim vergisi alınmayacak, çiftçiye ucuz mazot kullandırılacak. Gübreden alınan KDV yüzde 1’e indirilecektir. Bunlar bizim politikamız, bunların hesabını yaparak açıkça ilan ettik ortaya koyduk.  CHP iktidarının ilk işi çiftçiye sahip çıkmak.

- Gökdelen dikerek otoyol yaparak kalkındık zannediyor. Eğer topraktan üretim alamıyorsan, o diktiğin gökdelenlerin kimsenin refahına hizmet etmesi mümkün değildir.

- Bunu oturtmak lazım. Çiftçinin durumu bu. Esnaf vergisini ödeyebiliyor mu, çocuğuna harçlığını verebiliyor mu? Kahveye gidip eşini dostunu çağırıp çay kahve ikram edilebiliyor mu?

- Emekliyi hiç sorma zaten. Emekli unutulmuş hayatının son döneminde çoluğu çocuğuyla huzur içinde yaşaması gereken insan, eline verilen parayla ne yazık ki kendisini sığıntı gibi hissediyor.

- Gençlere iş bulunabiliyor mu? Yatırım yapılamıyor. Dışardan hazır gelince içerde üretmeye gerek yok. İçerdeki fabrikayı kapatıyoruz, çiftçiye diyoruz ki sen üretme.

- Bunun sonu ne? Borç borç borç. Sonu ekonomik çöküntü. Ne oldu dolar? Ne oldu bütçe? Fabrikalar kapanıyor. Kapatarak kalkınma olur mu? Sen var olan fabrikaların yanına yeni fabrikalar yapması gereken iktidarsın. Ne oldu bunlar yaptılar mı?

- Eldekini avuçtakini sattılar. Daha önce yapmış olan insanlara bir şükran ifadesini çok gördüler, ama ucuzdur pahalıdır demeden sattılar. Şimdi milletin kendisinin açtığı fabrikaları da çalıştıramıyorlar.

- Türkiye'de siyasetin amacı koltuk kavgası değildir. Siyaset vatandaşın derdine çözüm bulma sanatıdır. Bu konunun üzerine hep beraber yürüyeceğiz

 

Çiftçiye 'ulan ananı da al git' diyen bir üslup maganda üslubu değil midir?

Sayın Başbakan meydanda konuşmayı bırak da gel şöyle TV'ye çıkalım bağırıp çağırmadan sen ne biliyorsan söyle, ben ne biliyorsan söyle, birlikte tartışalım. Dünyada da böyle olmuyor mu bu? ABD, Fransa böyle yapmadı?
 

- Milletin sorununu muhalefetle konuşmaktan Başbakan olur mu?

- 'Ben bana maganda üslubu ile konuşuyor diyen birinin karşısına neden çıkayım' demiş dün Başbakan. Başbakan'ın bu şikayetini konuşmak istiyorum.

- Sen bana, partime 'tiynetsiz, nesepsiz' dedin. Bunlara aldırmadım. Tiynetimden de nesebimde de kuşkum yok. Senin bu laflarının beni üzmesi için bi neden yok. O konuda bir kompleksim yok. Sen öyle desen ne olur, böyle desen ne olur. Sen öyle dedin diye ben başbakanla konuşmuyorum demiyorum

- Tiynetsiz diyen bir üslup maganda üslubu değil midir? Çiftçiye 'ulan ananı da al git' diyen bir üslup maganda üslubu değil midir?

- 'Benim aile terbiyem bu anlayışa müsaade etmez' diyor. Peki aille terbiyen Atatürk'ün partisine 'tiynetsiz' demeye müsait mi? Sana o terbiyeyi verenler bunun söylenmeyecğeini öğretmediler mi?

- Peki maganda lafı söylenene kadar neden çıkmadın karşıma. Ben aylardır 'çık karşıma' diyorum. Ben sana değil üslubuna 'maganda' diyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler