"İzmir'de verdiğimiz oylar Anadolu'ya ışık tutsun"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Hiç rehavete kapılmayalım, sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkalım. Öyle bir oy alalım ki İzmir'de verdiğimiz oylar, Anadolu'ya ışık tutsun'' dedi.

Yayınlanma: 06.03.2009 - 18:47
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin bazı ilçe belediye başkan adayları ile Belediye-İş İzmir şubesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, bina önünde toplanan üyelere hitabeden Kocaoğlu, ''İzmir'in karşısında başı dik, alnı açık geziyorsak, hiçbir yerden şikayet almıyorsak, bu sizlerin emekleri, çalışmaları sayesinde'' dedi. Kocaoğlu, ''Emek, en yüce değerdir'' diyerek yola çıktıklarını, toplu sözleşme dönemlerinde birbirlerini hiç kırmadıklarını anlatarak şöyle devam etti: ''Görevde bulunduğumuz süre içinde yatırımlarımızı 6 kat artırdık. Borcumuzu 7 kat fazla ödedik. Bugün Türkiye'nin kredisi en yüksek kurumu haline geldik. Bu sizlerin sayesinde oldu. Biz tasarruf ettik, siz çalıştınız. Bu birlik, beraberlik, tutku olduğu sürece, İzmir'in güleryüzlü demokrat insanları, kol kola, yürekten yüreğe verdikten sonra İzmir her zaman aydınlık kalacaktır.''

Yerel seçimlerde birlikte çalışmanın önem taşıdığını anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi: ''Hiç rehavete kapılmayalım, sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkalım. Öyle bir oy alalım ki İzmir'de verdiğimiz oylar, Anadolu'ya ışık tutsun. O ışıkla halkımızın iktidarı gelsin, o ışıkla yandaşların iktidarı gitsin. Biz İzmir'den başlattığımız hareketle, ülkemizi, bağımsızlığımızı, çoluğumuzu çocuğumuzu kurtaracağız. İşimiz İzmir, gücümüz İzmir.'' Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da ''İzmir'de bir sorunumuz yok'' anlayışıyla rahat davranılmaması gerektiğini ifade ederek, ''Ama birilerinin İzmir'le, Türkiye'yle sorunu var. Onun için karşılarında dik durmalıyız'' dedi. Yurdakul, 29 Mart'ta sadece belediye başkanını değil, aynı zamanda işverenlerini de seçeceklerini hatırlatarak, ''Biz, bizi adam yerine koyana karşılığını iki misli vereceğiz. Bizim çocuklarımızı kendi çocuğu yerine koyan anlayışın önünde saygıyla eğiliriz. Yeter ki bu anlayış devam etsin. Yeter ki yüzünüz bu işçi sınıfına, alın terine dönük olsun'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler