İzmir Büyükşehir'den süt üreticilerine destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Mart tarihinde başlatılan ''Okul Sütü'' projesinin imza töreni, İzmir'in Tire ilçesinde gerçekleştirildi. Buna göre, Tireli süt üreticileri belediyeye haftada 169 ton süt satarak 3,5 milyon TL gelir elde edecek.

Yayınlanma: 07.03.2009 - 13:47
Abone Ol google-news

Tire Süt Kooperatifi idari binasının önünde gerçekleştirilen ''Okul Sütü'' projesinin imza törenine 3 bine yakın üretici katıldı. Tören alanına CHP Tire Belediye Başkan Adayı Halil Çulhaoğlu ile birlikte Tire Süt Kooperatifine ait bir traktörle gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üreticilerin alkışlarıyla karşılandı.

Kocaoğlu burada yaptığı konuşmada, 26 yaşına kadar kendisinin de baba mesleği olan çiftçilikle uğraştığını aktararak, şunları söyledi:

''İnsanımızın emeğine saygım var. Biz İzmir'de Adnan Saygun Kültür Merkezi'nin önündeki iki ağaç hariç dışarıdan bitki ithal etmedik. İstedik ki bölge halkı kazansın. Ağacımızı da çiçeğimizi de içerden alıyoruz. Bayındır, Bademli ve son olarak Tire Süt kooperatifi ile yaptığımız protokole göre toplam 8 milyon TL'yi ekonomik krize rağmen bölgemiz üreticisine kazandırdık.

Biz çöp, çamur ve çukur belediyeciliğini zaten yapıyoruz. Bunlar rutin işler. Ancak 2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın, sağlık sektörünün, sanayinin, turizmin önünü açmak ve desteklemek amacıyla yoğun gayret sarf ediyoruz. ''Okul Sütü'' projesinde olduğu gibi daha birçok projemizde belediye kaynaklarımızı hayırlı işlerde kullanmaya çalışıyoruz.''

Tire, Ödemiş, Beydağ ve diğer ilçelerin gelişmesi halinde İzmir'in de gelişeceğini vurgulayan Kocaoğlu, ''Okul Sütü'' kampanyası kapsamında İzmir genelinde 141 bin öğrenci için Tire Süt Kooperatifi'nden okullar kapanıncaya kadar haftada 3,5 milyon TL tutarında 169 ton süt alınacağını anlattı.

Kocaoğlu, ''Yaklaşık 7,5-8 milyon TL'yi üreticilere vererek onlara destek oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin parasını çok hayırlı ve önemli bir işte kullanıyoruz'' dedi.


''Okul Sütü projesi üreticimizin kurtuluşu olacaktır"

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise ''Okul Sütü'' projesinin gelecek yıllarda da devam etmesini dilediğini belirterek, ''Bu proje sağlıklı nesiller yetiştirmek için ne kadar önemli ise büyük mağduriyet içinde olan bölge süt üreticisi için de hayati önem taşımaktadır'' dedi.

Kooperatifin 2 bin üreticiden oluştuğunu aktaran Eskiyörük, ''Ortaklarımıza verdiğimiz yem, tohum,gübre, mazot, veterinerlik ve makine hizmetleri ile destek oluyoruz. Köylümüzü köyünde yaşatmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Eskiyörük, Aziz Kocaoğlu'na hitaben ''Çaresizlik içindeki üreticimizin umut ışığı oldunuz, Türkiye'de belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğine örnek oldunuz. Gelişme olmazsa güzelleşme olmaz, farklı siyasetçiler kömür ve buzdolabı dağıtırken siz oy sahibi bile olmayan öğrencilerimize süt dağıtıyorsunuz. Bu örnek tutumunuzdan dolayı üreticimiz adına size minnettarız'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aziz Kocaoğlu ve Mahmut Eskiyörük süt alım protokolünü imzalarken, Kocaoğlu'nun isteği üzerine Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer şahitlik yaptı.


Kocaoğlu, baş çoban ilan edildi

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire'li süt üreticileri tarafından kepenek giydirilerek, baş çoban ilan edildi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük Kocaoğlu'na bir buzağı hediye etti.

Törene Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Halil Topoğlu, birliğin İzmir Başkanı Adnan Erkin, Köy-Koop Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Varol, CHP Tire Belediye Başkan adayı Halil Çulhaoğlu, Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler