Adana'da taşeron şirket işçilerinin açlık grevi

Adana'daki İncirlik Üssü'nde ABD'li ailelerin barınması için villa inşaatı yapan taşeron firmanın işçilerinin, zorunlu izne gönderildikleri ve birikmiş ücret alacaklarının ödenmediği iddiasıyla başlattıkları açlık grevi 4'üncü gününe ulaştı.

Yayınlanma: 07.03.2009 - 21:23
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Adana 1 No'lu Şubesi'nde açlık grevlerini sürdüren işçileri, 4'üncü günlerinde Grup Yorum adlı müzik grubunun üyeleri ziyaret etti. Grup üyesi İbrahim Gökçek, açıklamasında, işçilerin, emeklerini ve alın terlerini korumaya çalıştığını söyledi.

Ahmet Pekyen de işçiler adına yaptığı açıklamada, haksızlığa karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, grup üyelerine teşekkür etti. Daha sonra, Grup Yorum, açlık grevindeki işçilerin eşlik ettiği küçük bir konser verdi.

İncirlik Üssü'nde ABD'li işveren adına taşeron firma tarafından yaptırılan 102 villanın inşaatında çalışan 260 işçi, ağustos ayından bu yana ücretleri ve diğer haklarının verilmediği ve ücretsiz izne çıkarıldıkları gerekçesiyle 3 Mart'ta açlık grevine başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler