"İşsizliği önlemek mümkün değil''

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seçim gezileri boyunca eline iş isteklerinin olduğu kağıtlar tutuşturulduğunu belirterek, ''Buralara yeni yatırımlar, sanayi ve teknoloji getirilmediği sürece, sadece bakana kağıt vererek işsizliği önlemek mümkün değil'' dedi.

Yayınlanma: 07.03.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seçim çalışmaları kapsamında AKP Tarsus ilçesi Belediye Başkan adayı Ahmet Uzun ve partililerle, Tarsus Şehir Kulübü'nde AKP'ye kayıt yaptıran 1120 kişiye rozet takma törenine katıldı.

Sandalye üstünde vatandaşlara hitap eden Tüzmen, Mersin'in turizm, tarım, taşımacılık, ticaret ve teknolojiden oluşan ''5 T'' formülü ile kalkındırmayı hedeflediklerini söyledi. Tüzmen, ''Biz hizmet için yola çıkıyoruz. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Burada sizlere hizmet etmek için varız'' diye konuştu.

Tüzmen, toplantıya katılan kadınlara da ''Süpürgeleriniz hazır mı? 29 Martta bahar temizliği var. Bu belediyelerin hepsini süpüreceğiz. Görsünler bakalım bahar temizliği nasıl yapılırmış'' diye seslendi.

Seçim gezileri boyunca kendisine küçük kağıtlarda iş isteği bulunan notlar verildiğini belirten Tüzmen, şöyle devam etti:
''Buralara yeni yatırımlar, sanayi ve teknoloji getirilmediği sürece, sadece bakana kağıt vererek işsizliği çözmek mümkün değil. Buranın çıkışı turizmle olacak. Buranın çıkışı tarımla olacak, buranın çıkışı taşımacılıkla olacak.''

Tarsus'un dünyanın önemli kültürel ve tarihi değerlerine sahip olduğunu, bunların artık turizm yoluyla paraya çevrilmesi gerektiğini ifade eden Tüzmen, şunları kaydetti:
''Burada Eshab-ı Kehf mağarası, Hazreti Danyal'ın mezarı, Saint Paul Kilisesi ve kuyusu var. Meşhur Çatalburun av köpeği var. Dünyanın önemli tarihi ve kültürel değerlerine sahibiz. Peki bunları kime duyuruyorsunuz? Bunları biz biliyoruz, sizler biliyorsunuz. Peki dünyanın turistleri bunu niye bilmiyor? Antalya'ya 9 milyon turist gelirken, Tarsus'a niye sadece 9 bin turist geliyor? Çünkü yerel yönetimler kendi kaynaklarını, bu alanda tahsis edilmesine rağmen doğru dürüst kullanma becerisinden ve vizyonundan uzaklar.

Biz ne yaptık? Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi ile 10 bin yataklı turizm tesisi için çalışmalara başlattık. 10 bin yatak sizin sorununuzu biraz hafifletecek. Ama yetmeyecektir. Bu nedenle alt ve üst yapı yatırımlarının çok iyi hazırlanması lazım. Buranın çıkışı '5 T'lerden biri olan turizmle olacak.''
 

''Lojistik sektörüyle 12 bin kişiye istihdam"

Bakan Tüzmen, Mersin'i sadece Akdeniz'in değil, dünyanın en önemli lojistik merkezi haline getirecekleri söyledi.

Bu çerçevede ilk lojistik konferansını dünyanın her tarafından insanları getirerek Mersin'de gerçekleştirerek bir vizyon geliştirdiklerini anlatan Tüzmen, şunları kaydetti:
''5 T'lerden bir diğeri olan taşımacılıkta yapacağımız çalışmalar, Mersin ve Tarsus ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Yaklaşık 2 milyon konteynerin elleçlendiği lojistik merkezinde 12 bin kişiye istihdam imkanı doğacak. Bu konuda çalışmalar başlattık. Burada, ayrıca tarım ürünleri konusunda çalışmalar yapacağız. Organize Sera Bölgesi konusunda çalışmalarımız var. Ancak bunun önünde engel var. Fakat biz bu engelleri aşarız. Tarsus'ta tarım ürünleri dünyanın en önemli ürünleri haline geliyor. Neden? Çünkü dünyada tarım ürünleri fiyatları sürekli yükseliyor. Bu artış devam ederken sizlerden ihracata yönelik çalışmalar yapılması istenecek. Bunu kim yapacak? Elbette yerel yöneticiler yapacak. Ticaret ancak bu şekilde artabilir. Türkiye'de rakamlar aşağıya doğru giderken, Tarsus'ta yaş meyve sebzede yüzde 20 artış var. Bu Tarsuslular'ın başarısıdır. Ama bunu daha da artırmamız gerekiyor.''
 

Halep- Mersin tren seferleri

Tarsus'ta önemli projelere imza attıklarını belirten Tüzmen, bunlardan birinin de uluslararası nitelikteki Çukurova Uluslararası Havalimanı Projesi olduğunu söyledi.
Proje ile ilgili çalışmaların sürdüğüne işaret eden Tüzmen, şöyle devam etti:
''Hızlı tren çalışmaları sona erdiğinde Adana-Mersin arası 30 dakikaya inecek. Öte yandan Mersin-Halep arası haftada iki gün yapılacak tarifeli tren seferleri 12-13 Martta başlayacak. Böylelikle yöreye daha çok turist gelecek. Bu vizyonumuzla bir milyon turist getirdiğimizde nerede yatıracaksınız? İşte tüm bu turistleri en iyi şekilde ağırlayabilmemiz için yatırımları artırmamız gerekiyor.''

Konuşmanın ardından Bakan Tüzmen, çeşitli partilerden istifa ederek AK Parti'ye kayıt yaptıran 1120 kişiyi temsilen bir gruba rozet taktı.

Bakan Tüzmen daha sonra, Tarsus'un cadde ve sokaklarında esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler