"O makinalar iktidarın kirli çamaşırlarını yıkamaya yetmez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarını eleştirdi ve ''Dağıttıkları çamaşır makineleri, iktidarın bütün kirli çamaşırlarını yıkamaya yetmeyecektir'' dedi.

Yayınlanma: 08.03.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında soruşturma açılmasına ilişkin karar aldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durum karşısında ''Tunceli Valisini ana muhalefet partisi liderine yedirmem'' dediğini aktaran Öymen, yüksek yargı organının yapılan işin suç olduğu kanaatiyle savcılığa başvurduğunu, ancak Başbakan'ın buna itiraz ettiğini belirtti.

''Başbakan için hukukun üstünlüğünün hiçbir kıymeti var mı'' diye soran Öymen, şöyle devam etti: ''Siz hukuka tepki mi gösteriyorsunuz? Hukukun üstünlüğünü ret mi ediyorsunuz? Biz de demokrasi ve hukuku size yedirmeyeceğiz, haberiniz olsun. CHP, bu iktidara demokrasi ve hukuku yedirmeyecektir. Hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlüklere saygı göstermek zorunda kalacaksınız. Seçimlerde rüşvet vererek, iktidara gelemezsiniz, oy alamazsınız. Yasaktır, hapis cezası vardır. Siz ne hakla insanlara buzdolabı, çamaşır makinesi, mobilya dağıtarak, oy istiyorsunuz? Bu düpedüz yasalara aykırıdır. Bunu bir de valiler aracılığıyla yapıyorsunuz. Ondan sonra da Yüksek Seçim Kurulu da bu vali hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Siz de bunu yapanlara, kanunsuzluğu yapanlara sahip çıkıyorsunuz. Böyle bir iktidar olur mu? Dağıttıkları çamaşır makineleri, bu iktidarın bütün kirli çamaşırlarını yıkamaya yetmeyecektir. Halka güveniyoruz, doğru kararlar alacağına inanıyoruz. Sadaka kültürüne teslim olmayacağına inanıyoruz. Türk halkı onurlu bir halktır, sadaka verene oy vermez. Sadaka verene hak ettiği cevabı verir.''


8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türkiye'de son 6 yıl içinde kadın haklarının ileriye değil, geriye gittiğine belirten Öymen, Türkiye'nin Avrupa'da kadınlara siyasi hakları tanıyan ilk ülkelerden birisi olduğunu anımsattı.

Öymen, uluslararası kuruluşların raporuna göre, AKP iktidarı döneminde üst düzey yönetici kadınların oranında dikkate değer bir azalış meydana geldiğini kaydederek, çevre ve mahalle baskısının da Türkiye'de hızla artığını vurguladı.

 

"Korku imparatorluğu"

Öymen, Türkiye'de demokrasi, özgürlük ve cumhuriyetin herkesten kuvvetli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Kimse tarikatları kullanarak, demokrasi, cumhuriyet ve özgürlükleri ezebileceğini zannetmesin. Hukuku siyasallaştırmaya kalkmayınız. Aydınları, gazetecileri hukuk yoluyla baskı altına almaya çalışmayın. Bir korku imparatorluğu yaratmaya kalkışmayınız. Bu millet demokrasi ve sandık yoluyla AKP'nin yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunu yenecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülke, cumhuriyeti Atatürk'ün koyduğu ilkeler doğrultusunda çağdaş devlet haline getirmek için çok büyük fedakarlıklara katlandı. Gerekirse daha büyük fedakarlıklara da katlanırız.''

İşsizlik sorunu

Birtakım meydan polemikleriyle Türkiye'nin gerçeklerinin, gerçek gündeminin göz ardı ettirilmeye çalışıldığını söyleyen Öymen, ülkede en önemli gündem maddelerinin başında işsizliğin geldiğini kaydetti.

Türkiye'de bugün 3 milyon kişinin işsiz olduğunu ifade eden Öymen, şöyle konuştu:
''Sayın başbakan alay eder gibi, 'Yüzde 12 işsiz var, demek ki yüzde 88'inin de işi var' diyor. Bu, dehşet verici bir mantıktır. Bir zamanlar Almanya'da Başbakan Schröder 'İşsizlik Almanya'da yüzde 10'u bulursa ben ülkeyi terk ederim' demişti. İşsizlik, bu kadar ciddi bir meseledir. İşsizlik oranı yüzde 12,3 olmuş. TÜSİAD'ın söylediğine göre, gençler arasında işsizlik oranı yüzde 25. Siz bu ülkede halkla alay eder gibi 'Halkın yüzde 88'inin işi var' diyorsunuz. Böyle bir mantığı söyleyen dünyada hiçbir lider duydunuz mu? ABD'de işsizlik 8.1'e çıktı. Siz de bunu hafife alıyorsunuz. Bu mantıkla bir ülke idare edilebilir mi? Türkiye'de mutlaka hukuku egemen kılacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler