CUMOK'tan Mustafa Balbay'a destek

Cumhuriyet Okurları (CUMOK) İstanbul Temsilciliği, Mustafa Balbay'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasını Metris Cezaevi önünde protesto etti ve gazetenin merkez binasına ziyarette bulundu. Okurlar, "Balbay çıkacak, yine yazacak" sloganını atıp, "Bir Balbay'ı içeri alabilirsiniz, yüzbinlerce Balbay'ı da içeri alabilir misiniz?" dövizini taşıdılar.

Yayınlanma: 08.03.2009 - 14:11
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Okurları (CUMOK) İstanbul Temsilciliği, Cumhuriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasını Metris Cezaevi önünde protesto etti ve gazetenin Şişli’deki merkez binasına destek ziyaretinde bulundu.

Metris Cezaevi önünde biraraya gelen CUMOK üyeleri “Hepimiz Balbay’ız”, “Balbay çıkacak, Recep girecek”, “Balbay çıkacak, yine yazacak” sloganlarını atıp, “Biz susarsak kim konuşacak”, “Bir Balbay’ı içeri alabilirsiniz, yüzbinlerce Balbay’ı da içeri alabilir misiniz?” dövizlerini taşıdılar. Protesto gösterisinde Cumhuriyet gazetelerini de yanlarında taşıyan üyeler adına basın açıklaması yapan CUMOK İstanbul ve Türkiye Temsilcisi Namık Kemal Boya, delil durumunda değişiklik olmaksızın, eski tutuklanma talebi üzerinden 8 ay geçtikten sonra, ikinci iddianame açıklanmadan Balbay’ın yeniden gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını kabul etmediklerini söyledi. Boya, Balbay’ın şahsında Kuvayı Milliye’yi kuranları, ulusal bağımsızlıktan, gerçek demokrasiden, halktan ve emekten yana olan yurtseverlerin yıldırılmak istendiğini vurguladı. Boya, Türkiye’nin çağdaş, hukuk devleti seviyesine ulaştığı zaman operasyonların ve tutuklamaların diktatörlük özlemcilerin davranış örnekleri olarak nitelendirileceğini de dile getirerek, “Hiç kimse, Türkiye’yi kurucu yüce Atatürk’ün açtığı yoldan çeviremeyecektir. AKP gibi örgütlenmeler ve Recep Tayyip Erdoğan’ınki gibi yapay önderlikler, Türkiye’nin gerçek önderinin, ulusun kalbinde aldığı yeri örtmeyi başaramayacaktır. Fethullah ve benzeri gerici odaklar Türkiye’yi teslim alamayacaktır” dedi. Boya, bu eylemin siyasal iktidarın sürekli kullandığı propaganda malzemesi olan sözde “Ergenekon” özde “sivil darbe operasyonu”nun bir parçası olduğunu da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu eylem, 29 Mart yerel seçimlerine kadar birkaç kez daha yineleneceğini öngörüyoruz. Bu operasyon aynı zamanda ‘Biz Yazmazsak ’ savsözü ile beyaz sayfalarla çıkan Cumhuriyet gazetesine karşı bir güç gösterisi ve yanıt vermedir. Ancak yedikleri yanlarına kar kalmayacak, Ilımlı İslam sosuna bulandırdıkları, milli vicdan ayağa kalkarak onları silip süpürecek, kamuoyunca lanetlenecek, sandıkta yurttaşları aldatamayacakları günler gelecek ve yüce Türk adaletinin önünde hesap vereceklerdir. ”
 

Cumhuriyet’e destek

CUMOK üyeleri daha sonra gazeteye destek ziyaretinde bulundular. Cumhuriyet gazetesi binası önünde basın açıklamalarını yineleyen CMOK’lulara çevredeki çok sayıda yurttaş alkışlarla, yoldan geçen araçlar ise korna çalarak destek verdi. “Özgür basın susturulamaz”, “Hepimiz Balbay’ız”,“Mustafa Kemal’in askerleriyiz”,“Yıldıramazlar” sloganları atan grup daha sonra Cumhuriyet gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Güray Öz ile bir araya geldiler. CUMOK üyeleriyle sohbet eden Öz, Cumhuriyet gazetesi okurlarının gazetenin asıl sahipleri olduğuna belirterek, “Türkiye zor zamanlar yaşıyor. Mustafa Balbay’ın cezaevinden çıkıp, yeniden yazılarına başlayaktır. Okurlarımızla dayanışmamız arttıkça, bizleri içerde tutmaları da zorlaşacaktır” diye konuştu. Anı defterine notlarda yazan CUMOK üyeleri, Mustafa Balbay’ın ve gazetenin arkasında olduklarını dile getirdiler. Anı defterine yazılan notlardan bazıları ise özetle şöyle:
- Orhan Tüfekçiler: Sevgili Balbay, yazdıklarında, düşündüklerinde bizler varız.
- Şebnem Derviş: Dünya döndükçe Cumhuriyet yaşayacak ve hep varolacak.
- Gülcan Tamer: Yalnız değilsiniz.
- Semiha Gökçen: Sizin içerde olmanız ne sizi ne de bizi yıldıramaz.
- Kazime- Şükrü Kütükoğlu: Gazetemiz ve sizin daima yanındayız.
 

( Fotoğraf: Serkan Yıldız)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler