"Ailem isterse sporu bırakabilirim"

Dünya Süpersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, geçen mayıs ayında yarış pistindeki antrenman sırasında geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitiren ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun ölümünden sonra sporu bırakmayı düşünmediğini, ancak ailesine yönelik kaygılar taşıdığını söyledi.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

Kenan Sofuoğlu, ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun ölümünün ailesinin kendisine yönelik düşüncelerinde endişeye neden olduğunu kaydetti. Özellikle annesinin sporu bırakması yönünde telkinlerde bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu, ''Ağabeyimin ölümünden sonra sporu bırakmayı düşünmemiştim. Ailem beni izlerken çok tedirgin oluyordu. Kaza sonrası 6 aylık dönemde bende bu sıkıntı olmaya başlamıştı. 'Düşerim ve bana bir şey olursa ailem buna nasıl dayanır' diye bir sıkıntım vardı. Fakat korkunun ecele faydası yoktur. Benim annem de babam da çok anlayışlı insanlardır. Ecelin nerede geleceği belli değildir. Bu şekilde bakan bir aile olduğumuz için o sıkıntıları atlattım. Babam hiçbir zaman 'bırak' demedi. Ama anne, anne yüreğidir. Kazanın hemen ardından bırakmamı istedi, ama bir kaç hafta geçince o da kabullendi. Bana kesinlikle bırak demezler. Çünkü benim ne kadar sevdiğimi biliyorlar. Ama derlerse ki başka çözüm yok, yarışı kesinlikle bırakırım.''

2009 Supersport Şampiyonası'nın ilk ayağı olan ve geçen hafta sonunda Avustralya'nın Phillip Adası'nda gerçekleştirilen yarışı birinci sırada tamamlayan Sofuoğlu, pistlerde 35 yaşına kadar yarışmayı düşündüğünü ve 24 yaşında olması nedeniyle önünde spor yapabileceği 10 yılının bulunduğunu kaydetti. Türkiye'de yarışmaya 16 yaşında başladığını anımsatan Sofuoğlu, ''Ağabeyimin ölümünden sonra yarışmalara katıldım. Fakat bu sezon katıldığım ilk yarışmada birinci oldum. Bu artık her bakımdan yarışmalara hazır olduğumu gösteriyor. Ağabeyimin kazasından sonra psikolojik olarak toparlandığımı düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi sonuçlar elde edeceğime inanıyorum'' diye konuştu.

 

En büyük destek aileden

Motor sporuna başlarken ağabeylerini örnek aldığını ve Türkiye'de o dönemlerde motor sporlarının yaygın olmaması nedeniyle de yurt dışına gittiğini belirten Sofuoğlu, ''Türkiye'de herkesin bildiği futbol var, biraz da basketbol. Motosiklet de yeni yeni tutunmaya başladı. Şu an 4-5 yıl öncesine göre daha iyi. Sıfırdan bir yerlere geldi. Motosiklette elde edilen başarılar spor dalını daha iyi yerlere getirecek. Kısa zamanda motosikleti bir yere getirmek imkansız'' diye konuştu.

Pahalı bir sporla uğraştığını anlatan Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dünya şampiyonasında bir motosikletin değeri yaklaşık 400 bin Avro. Bunun için iyi bir takım gerekiyor. Diğer spor dallarına göre pahalı. İnanılmaz paralar harcanıyor, ama kazandırmıyor. Sevmeden de başarı olmuyor. Yarışmalardaki lastikleri 20 dakikadan fazla kullanamıyoruz. Bir yarışmada 15 takım lastik kullanıyoruz. Ailem motosikletle uğraşmasaydı kesinlikle bu noktalara gelemezdim. Bu bizim işimizdi. Aile desteği her şeyden çok daha önemli. Bu destek benim için tam anlamıyla vardı ve bu da bana dünya şampiyonluğunu getirdi.''

 

Spor ve evlilik

Öğrencilik yıllarında elektrik-elektroniğe ilgisinin bulunduğunu ve sporcu olmaması halinde bu alanda uğraşabileceğini dile getiren Sofuoğlu, elektroniğe merakının ise hala bulunduğunu belirtti.

Sporun kendisi için öncelikli olduğunu ve şu an için evlilik düşünmediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi, ''Önümüzdeki 3 yıldan sonra evlilik için yavaş yavaş adımları atacağız. Şimdilik aday da yok. Çünkü yürüyeceğine inanmıyorum. Yurt dışında yaşadığımız için Türkiye'ye çok az gelebiliyorum. Türkiye'de de ailemle vakit geçirebiliyorum. Kız arkadaşınız olduğu zaman enerjinizin, aklınızdaki düşüncenin bir kısmını ona yöneltmek zorundasınız. Bunları da yaşadım ve şuna karar verdim; yarışlarda olduğum sürece işimden başka hiçbir şeyi önemli tutmayacağım. Her şeyin bir zamanı vardır. Evlilik şu an benim için erken ve 27-28 yaşlarında evliliği düşünüyorum. Geçmişimdeki kız arkadaş deneyimlerime baktığımda pozitif enerji olmuyor. Tamamen sporu düşünmeniz gerekirken başka şeyleri de düşünüyorsunuz. Belki pozitif de olabilir. Doğru insana denk gelmek gerekebilir.''

Kenan Sofuoğlu, motor sporunu bıraktığında federasyon başkanlığı yaparak yeni sporcular yetiştirmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler