Çiftçiye Erdoğan gözaltısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben hiç, 'Padişahım, sultanım' dedim mi? Bu fakir, sultandır. Neyin sultanı? Gönüllerin sultanı. Biz milletimize efendi, padişah, sultan olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Kimin padişahlık, saltanat özlemi içinde olduğunu milletimiz daha iyi bilir"dedi. Erdoğan'ın yaklaşık 3 yıl önce Mersin'de tartıştığı ve "Ananı da al git lan" dediği Mersinli çiftçi Kemal Öncel, AKP mitingi öncesinde yeniden gözaltına alındı.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde Son Osmanlı padişahı 1. Tayyip Erdoğanposteri sonrası kendisine yöneltilen padişah eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, Ben hiç, Padişahım, sultanım dedim mi? Bu fakir, sultandır. Neyin sultanı? Gönüllerin sultanı. Biz milletimize efendi, padişah, sultan olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik diye konuştu.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun en çok kadınlar tarafından hissedildiğini ifade eden Erdoğan, seçim döneminde yapılan yardımlara değindi. Tuncelide seçim öncesi dağıtılan yardımları ve Vali Mustafa Yamanı savunan Erdoğan, “Bir vali, 300-500 haneye buzdolabı, çamaşır makinesi dağıttı diye seçimin kaderi değişir mi? Baykal değil miydi,Ne veriyorsa alın, oyunuzu istediğinize verindiyen. Öyleyse niye uğraşıyorsun? Bırak bu yardımlar fakir fukaraya dağıtılsın diye konuştu. Mersinde 3 yıl önce Erdoğan ile tartışan ve Başbakan’ın Ananı da al git landediği çiftçi Kemal Öncel miting öncesinde yine polis tarafından gözetim altına alındı. Öncelin mitingden bir gün önce evinde polis gözetiminde tutulduğu dün sabah miting öncesi gözaltına alındığı belirtildi.

Erdoğan partisinin Antalya mitinginde yine muhalefete yüklendi. AKPnin mitinginde bir yurttaş CHPnin Antalya büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Akaydının Yaparsa Hoca yaparsloganına ve kara çarşaflı bir kadının İstanbulda CHPnin seçim çalışmaları sırasında tartaklanmasına gönderme yapanDöverse CHP döver yazılı bir pankart açtı. Bu pankartı okuyan Erdoğan,Bunların 8 Marttan anladıkları bu. İstanbulda çarşaflı bir kadına ne yaptıklarını gördük. Batmanda kadın kolları üyelerimiz saldırıya uğradı. Biri çıkıp kadına şiddeti lanetlemedi. Evet. Doğru. Döverse CHP döverdedi.


Gel bir oyuncak da sana vereyim

CHPye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Biz güven ve istikrar getirdik. Baykal,magandakelimesinden başka ne kazandırdı. Biz bu üslupla. Bu tarz siyasetle ilgilenmiyoruzdiye konuştu. CHP Genel Başkanının Çocuklara oyuncak dağıtıcağına babalarına iş ver eleştirisine de yanıt veren Erdoğan, Demek sana zamanında iş de çocukken oyuncak da vermemişler sayın Baykal. Gel bir oyuncak da sana vereyim dedi

MHP Genel Başkanı Devlet BahçelininBaşbakan harcırah almak için dış gezilere çıkıyoreleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi: İnsanda biraz ar olur bunu söylerken. Eline gözüne dursun. Sen uçağa binme özürlüysen ben ne yapayım. Sıvastan öteye geçemiyorsun. Hadi oraya git siyaset yap. Hani sen milliyetçiydin ya? Sen kafatası milliyetçisisin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler