20 bin seçmene 1 parti

Bulgaristan'da siyasi parti patlaması yaşanıyor. Ülkede yaz aylarında yapılacak seçimlere 339 siyasi partinin katılabileceği bildirildi. İstatistiksel olarak olaya bakılıdığında, 6.5 milyon seçmenin bulunduğu Bulgaristan'da 20 bin seçmene 1 siyasi parti düşüyor.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 09:00
Abone Ol google-news

Bulgaristan'da yaz aylarında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ile genel seçimlere 339 siyasi partinin katılabileceği bildirildi.

Sofya Şehir Mahkemesi'nin Bulgaristan Siyasi Partiler Kanunu'nu esas alarak kayıtlı siyasi partilerin durumunu gözden geçirdiği ve inceleme sonunda 339 siyasi partiden 156'sının son beş yıldır hiçbir siyasi faaliyet göstermediği ve hiçbir seçime katılmadığının ortaya çıktığı belirtildi.

Yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Bulgaristan'da 20 bin seçmene 1 siyasi parti düşüyor. Uzmanlar, bu siyasi partilerin büyük bir bölümünün "tabela partisi" olduğunu, hatta bazılarının genel merkez olarak gösterdikleri adreslerde tabelalarının dahi bulunmadığını kaydederek, bu konuda yeni düzenleme yapılması gerektiğini ifade ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler