"İsrail ile barış mümkün fakat..."

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir gazeteye verdiği demeçte, İsrail ile barışın mümkün olduğunu, ancak iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin yalnızca Filistinlilerle çatışmanın sona ermesine bağlı olacağını söyledi.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayımlanan El Halij gazetesine verdiği demeçte İSrail  ile barış sağlanabileceğini belirtti. Esad, barış ile barış anlaşması arasında fark olduğunu belirterek, barış anlaşmasının bir kağıt parçasına atılan imzadan ibaret olduğunu; ticari alanda veya sınır anlaşmazlıklarında normal ilişkiler anlamına gelmediğini ifade etti.

Barış istendiği takdirde bunun kapsamlı olması gerektiğini belirten Esad, ülkesinde durumları çözüm bekleyen yarım milyon Filistinlinin bulunduğuna dikkat çekerek, bu şartlar ortada kaldıkça, barışın mümkün olamayacağını belirtti.

Suriye ile İsrail arasında Türkiye'nin arabuluculuğunda sürdürülen dolaylı görüşmelere, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in geçen Eylül'de istifa etmesinden sonra ara verilmişti. Dolaylı görüşmeler İsrail'in Gazze'ye saldırmasından sonra zarar görmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler