Şehitlerimiz toprağa verildi

Malatya'dan havalandıktan sonra Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit ve Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in cenazeleri toprağa verildi.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit'in cenazesi, İzmir'de düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Törene katılan Şehit Üsteğmenin eşi Seyran Koçyiğit, annesi Gönül ve babası Yusuf Koçyiğit'in sürekli gözyaşı döktükleri görüldü. Şehit üsteğmenin 3 yaşındaki oğlu Tuna'nın cami bahçesinden topladığı bir demet çiçeği annesine vermesi, törene katılanları duygulandırdı.

Törene katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Korgeneral Erdal Bucak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehit üsteğmenin ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Askeri tören geçişinin ardından, şehit Üsteğmen Koçyiğit'in cenazesi, toprağa verilmek üzere Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü.

 

Şehit Faik Şimşek Kırşehir'de toprağa verildi

Öte yandan şehit Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in cenazesi, Kırşehir'de toprağa verildi.
Cacabey Camii'nde düzenlenen törene, şehit üsteğmen Şimşek'in eşi Eda Şimşek, ikiz çocukları Belinay ve Berkay, annesi Samiye ve babası Mustafa Şimşek, Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkatırcıoğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Kırşehir Garnizon Komutanı Albay Emrullah Çuhadar, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, milletvekilleri, silah arkadaşları ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Kırşehir Garnizon Komutanı Albay Emrullah Çuhadar, törende yaptığı konuşmada, iç güvenlik bölgesinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak amacıyla helikopter pilotu olarak birçok operasyona katılan ve kahramanca görev yapan Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in, bu görevlerde gösterdiği üstün başarılar nedeniyle muharebe, harekat ve atış şerit rozetleriyle ve 24 takdir belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.

Üstün askerlik anlayışı ile komutanlarının takdir ve övgülerini kazanan Şimşek'in, mütevazi kişiliği, güler yüzü, çalışkanlığı ve görev aşkıyla birlikte görev yaptığı arkadaşlarına da örnek olduğunu dile getiren Albay Çuhadar, şunları kaydetti: ''Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız, Ulu Önder Atatürk'ün (Bu milletin evlatlarının fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla kıyaslanacak örnek bulunamaz) özdeyişinde anlamını bulan, mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milleti ve onun övgüsüne mazhar olmuş Türk ordusu asla birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Kısacası Türk ordusu Türk milletinin nöbette olan kısmıdır. Her Türk için şehadet en büyük ödüldür. Bu milletin şehitleri, Türk adının dünyada duyulmaya başladığından itibaren, şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak 3 kıtayı yurt haline getirenler, kurdukları devletler ve imparatorluklarla tarihe yön verenler, kazandıkları zaferlerle çağ açıp çağ kapatanlar, Türk milletinin yüksek ideali uğruna bedenlerini bu kutsal toprağa koyanlardır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler