Dişli ve Kılıçdaroğlu'na beyan yasağı

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davasında, hakim, karar açıklanana kadar tarafların davayla ilgili beyanda bulunmalarını tedbiren durdurdu.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 11:58
Abone Ol google-news

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davasında, İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, davacı Dişli'nin avukatları Ahmet Purutluoğlu ve Erdal Kılbaşoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mutluhan Karagözoğlu hazır bulundu.

Duruşmada, davacı vekillerinin 3 Mart'ta mahkemeye sundukları dilekçeye karşı verilen cevap dilekçesini mahkemeye sunan avukat Karagözoğlu, davacı tarafın sunduğu bant çözümünün eksik olduğunu ileri sürerek, bu bant incelemesinin yeniden yapılmasını talep etti. Bunun üzerine söz alan avukat Purutluoğlu dilekçenin içeriğini kabul etmediklerini söyledi. Purutluoğlu, davalı tarafın asılsızca isnat ve ithamlarının halen devam ettiğini öne sürerek, bu konuda herhangi bir beyanda bulunulmaması için mahkemece ''ihtiyati tedbir'' konulmasını istedi.

Mahkeme Hakimi Coşkun Gündüz, ''davayla ilgili olarak, her iki tarafın dava sonuna kadar beyanda ve basına beyanda bulunma konusunda yapacakları eylemlerin ve işlemlerin tedbiren durdurulmasına'' karar verdi. Hakim, bant çözümlerinin tarafsız bilirkişiye yaptırılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

 

Dava dilekçesi

Dişli'nin avukatı Erdal Kılbaşoğlu tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, ''davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 Ağustos 2008 ve sonraki tarihlerde düzenlediği basın toplantılarında asılsız açıklamalar yaptığı ve Dişli'nin kişilik haklarının ihlal edildiği, iftirada bulunulduğu ve nihayetinde gerçeğe aykırı söylemlerle kamuoyunun yanıltıldığı'' ileri sürülüyor.

Dilekçede, Dişli'nin itibarını zedeleyici, küçük düşürücü ve hakaret teşkil eden bu beyanlar nedeniyle oluşan manevi zararının karşılanması gerektiği belirtilerek, Kılıçdaroğlu'nun çeşitli tarihlerde yaptığı 3 ayrı basın toplantısı ve bunun kamuoyundaki yansımaları nedeniyle Dişli'nin uğradığı zararın giderilmesi için Kılıçdaroğlu'nun toplam 50 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesi isteniyor.

Manevi tazminatın, dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle davalıdan alınarak Dişli'ye verilmesi istenen dilekçede, alınacak kararın Türkiye genelinde yayın yapan yüksek tirajlı 3 gazetede yayımlanmasına hükmedilmesi talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler