MEB'den 'sarı saç' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'de, bir öğrencinin ''sarı saçları dolayısıyla okullarda sıkıntı yaşadığına ilişkin hiçbir somut bulguya rastlanmadığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 13:12
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''İzmir'de bir lise öğrencisinin 'saçlarının rengi dolayısıyla okullarda sorun yaşadığı ve 3 ayrı okul değiştirmek zorunda kaldığına' ilişkin iddiaların bazı gazetelerde yer almasının ardından başlatılan yorumlar'' nedeniyle açıklama yapıldığı belirtildi.

Öğrencinin iddialarının bazı internet sayfalarına yansıması üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekli incelemeyi başlattığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Öğrencinin sarı saçları dolayısıyla okullarda sıkıntı yaşadığına ilişkin hiçbir somut bulguya rastlanmamıştır. Yapılan yorumların hepsi sadece bir iddiadır. Konu bütün yönleriyle incelenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bakanlığımız hiçbir vatandaşımızın, sebep ne olursa olsun eğitim dışına itilmesine müsaade etmeyeceği gibi bütün eğitim camiasının, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve yöneticilerin bu bilinçle hareket etmesi konusunda gereken her türlü önlemi almıştır. Aksine bir davranış ve uygulama karşısında teftiş mekanizması işlemektedir.

Hal böyleyken her seçim öncesinde hükümete ve Sayın Bakanımıza saldırıyı gelenek haline getiren ve muhalefet adına sözcülük yapmayı görev edinen bazı medya mensuplarının, ortada somut hiçbir delil yokken, iddialar sübuta ermemişken, bu ve benzeri olaylardan yola çıkarak yine hiçbir ilgisi olmamasına rağmen Sayın Bakan'a, mensubu olduğu hükümete ve partiye saldırmalarını anlamakta artık güçlük çekmiyoruz. Ancak medya eğitiği ile de bağdaştıramıyoruz.

Nitekim önceki gece CNN Türk televizyonunda Reha Muhtar'ın yönettiği 'Çok Farklı' programında konuşmacı olarak yer alan Sayın Yiğit Bulut ve Sayın Fikri Sağlar'ın hiçbir bilgi sahibi olmadıkları bir konu hakkında fikir sahibi olarak yaptıkları yorumlar da karalama kampanyasının bir devamı olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Yanlış iş yapan yönetici ve öğretmenler dün de vardı, yarın da olacaktır. Mühim olan siyasi iradenin yanlışlıklar ve haksızlıklar konusunda aldığı tavırdır. 1 milyona yakın çalışanı olan Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki en ufak olumsuzluğu iktidara fatura eden ve her meseleyi kendi hayali kadrolaşma iddiaları ile izah edenler kamuoyunu değil, sadece kendilerini aldatıyorlar.''

Konunun bütün yönleriyle incelendiği yinelenen açıklamada, ''olayın gerçekte bir öğrencinin saçlarının sarı olmasından dolayı bir rahatsız edilme olayı ise sorumluların gereken cezaya çarptırılacakları'' bildirildi.

Açıklamada, ''Ancak aksi bir sonucun çıkma ihtimali de her zaman vardır. Öğrencinin iddialarının ötesinde bir sonuç çıkması durumunda da öğrencinin eğitimi en iyi şartlarda devam ettirmesi konusunda her türlü önlem alınacaktır'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler