Dengeler değişirken

Turkcell Süper Ligi'nde 5 takımın şampiyonluk yarışında burun buruna gelmesi, gözleri son 11 haftaya çevirdi. Trabzon ve Sıvas takılınca 3 büyükler umutlandı.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 13:06
Abone Ol google-news

Ligde haftanın açılış maçında Galatasaray sahasında Bursaspor'u 2-1 yenerek zirve iddiasını sürdürdü. Maçın ilk yarısında konuk Bursaspor adeta yokları oynadı.Galatasaray da belki rakibinden çok daha üstün değildi ama Sarı-kırmızılılar Bursaspor defansı ve İvankov`un yaptığı basit sayılabilecek hatalardan iyi yararlanınca daha ilk yarıda iki farklı üstünlüğü yakaladı.Bursaspor`un ilk yarıdaki pasif oyununa bakıldığında ikinci yarı maçın daha büyük farka gidebileceği izlenimi veriyordu.Fakat gelişmeler bu yönde olmadı.İkinci yarıda da bu kez Galatasaray iki farkın rehavetine fazlaca kapılıp geriye yaslanınca roller değişti.Bursaspor baskısını arttırdı,golü de bulunca Galatasaray için maç tehlikeye girdi.Sarı-kırmızılılar oyunu rölantide tutmaya devam edince cesaretlenen Bursaspor beraberlik için gayretlerine devam etti,beraberliğe de çok yaklaştığı pozisyonlarda yakaladılar.Fakat bunları değerlendiremeyince Galatasaray ikinci yarısında hayli zorlandığı maçı üç puanla kapamayı başardı.Bu maçta Galatasaray`a piyango vurduğu da söylenebilir.
 
Ligde zirveyi zorlayan ekiplerden Beşiktaş özellikle ikinci yarısında ölüp ölüp dirildiği maçta Hacettepe`yi zor da olsa 3-2 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı.Maça Beşiktaş fırtına gibi girip de 19 dakikada iki farklı üstünlüğü de yakalayınca Beşiktaş`ın farka gideceğini, Hacettepe`nin direncinin kolayca kırılacağını düşünenler yanıldılar.Bu iki golün ardından belki de kaybedeceği bir şey kalmadığını düşünen Hacettepe müthiş bir direniş ortaya koydu. Bu direniş karşısında Beşiktaş ilk devrenin sonunu zor getirdi.İkinci yarı mücadeleci ve baskılı futbolundan ödün vermemeye devam eden Hacettepe ikinci yarıda da atak olan taraftı. Beşiktaş`a zor anlar da yaşattılar fakat buna rağmen kaleci Recep`in inanılmaz hatasıyla Beşiktaş üçüncü golü buldu. Bu gol tam maçı kopardı,maç böyle biter diye düşünüldüğü anlarda Patiyo ile bir gol daha bulan Hacettepe Beşiktaş`ı maçın son saniyesine kadar rahat bırakmadı. Son dakikalar Beşiktaş için korku filmi gibi geçti fakat Hacettepe başka gol bulamayınca üç puanı zor da olsa Beşiktaş aldı. Beşiktaş maçı nasılsa kazanırım havasına girmenin bedelini daha ağır da ödeyebilirdi,Hacettepe ise bu kadar puana ihtiyacı olduğu halde bu maçta ortaya koyduğu direnci niye daha önce göstermedi bunu da anlamak güç.
 
Ligde Lider Sivasspor ile aynı puanda olan Trabzonspor evinde Konyaspor'a 1-0 yenilerek taraftarlarını şaşırttı. Maçın ilk yarısında top daha çok Trabzonspor'da olsa da konuk Konyaspor daha üretken olan taraftı.Konyaspor özellikle Veysel'le önemli pozisyonlardan yararlanamadı,son vuruşlarda beceri noksanlığı yaşadı.İkinci yarıda ise roller değişti. Konyaspor kendi sahasına hapsoldu,Trabzonspor üst üste tehlikeli pozisyonlara girdi.Bu pozisyonlarda Bordo-mavililerin karşısına kalesinde devleşen kaleci Oğuzhan engeli çıktı. Bordo-mavililerin gol atmasına engel oldu.Son dakikalarda bir duran top organizasyonunda golü bulan Kratochvil galibiyeti Konyaspor'a getirdi.Konyaspor bu sonuçla derin bir nefes aldı. Bu maçta Trabzon cezasahasında Trabzon defansının topu elle kesmesine devam kararı verilmesi yoğun itirazlara yol açtı.
 
Lider Sivasspor sahasında Ankaraspor'la 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puanı kaybetti. Bu maçta Sivasspor golü çok erken buldu fakat bu gol Sivasspor'u ateşleyeceği yerde sebebini anlayamadığımız bir gergin havaya büründürdü. Bir de Sivasspor skoru arttırmak için oynamak yerine çoğu maçında gözlediğimiz şekilde golü atıp üzerine yatmayı düşündü. Bu yanlış olduğunu düşündüğümüz stratejiyi özellikle ikinci yarı baskısını arttıran Ankaraspor Umut'un golüyle cezalandırdı.Kalan bölümde Sıvasspor tüm hatlarıyla galibiyet için bastırsa da sonuç alamayarak bir puanla yetindi.
 
Ligde zirve yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yenerek zirve yarışında ben de varım dedi.Maça Kayserispor baskılı başladı fakat ilk golü Semihle Fenerbahçe buldu,daha sonra ani kontraataklarla gol şansı arayan Fenerbahçe Alex'in muhteşem golüyle ilk yarım saatte iki farkı yakaladı. Bu dakikadan sonra maç Fenerbahçe için daha rahat olacak diye düşünülürken kaleci Volkan'ın sportmenliğe yakışmayacak hareketi sonucu kırmızı kartla oyundan atılıp takımını on kişi bırakması Fenerbahçe için kalan dakikaları oldukça zor bir duruma getirdi. Sarı-Lacivertliler mecburen savunmayı kalabalık tutunca ortasahadaki bütün toplar Kayserispor takımında toplanmaya başladı. Sarı-Kırmızılılar çok üretken olamasalar da yoğun bir baskı kurdular. Fakat karamboller dışında tek pozisyonları Mehmet'in direkten dönen frikiğiydi. Teknik direktör Luis Aragones'in takımı on kişi kaldığı dakikalarda çift forvete dönüp oyuna Guiza'yı oyuna alması ilginç bir değişiklik olarak göze battı.
 
Gaziantepspor evinde karşılaştığı Antalyaspor'la 1-1 berabere kalarak düşüşüne dur diyemedi. Maç genelde ortaalan mücadelesi şeklinde geçerken 77. dakikada çok başarılı bir organizasyonda Ali Zitouni ile Antalyaspor 1-0 öne geçti. Maçın bu şekilde biteceği düşünüldüğü anlarda Gaziantepspor bir karambolde beraberlik golünü bularak yenilgiden zor kurtuldu. Antalyaspor belki son anlarda galibiyeti kaçırdı. Fakat ilerleyen haftalar için umut veren bir futbol sergiledi.Gaziantepspor'un ise ligi kafasında bitirmiş görüntüsü devam ediyor. Bir-iki defa daha maç kaybedip de düşme korkusunu enselerinde hissetmeye başlarlarsa belki ligin bitmesine daha haftalar olduğu akıllarına gelir.
 
Denizlispor deplasmanda İstanbul Bş Bld'yi 2-0 yenerek ikinci yarıda başlattığı çıkışı sürdürdü.İlk yarı kontrollü bir oyuna sahne oldu.Fakat ikinci yarıya Denizlispor hızlı girip yedi dakika içinde iki de gol bulunca işin rengi tamamen değişti.Denizlispor'un Bulgar oyuncusu Angelov yine bu hafta da sahnedeydi. Bu goller Denizlispor'un daha iyi ve daha rahat oynamasını sağladı. Denizlispor bulduğu geniş alanları iyi değerlendirdi,farkı arttırabileceği pozisyonlar da buldu ama bunları değerlendiremedi.İstanbul Bş Bld'ye ise ikinci yarının başında aldığı flaş galibiyetlerden sonra bir haller oldu,bu düşüşün önüne geçemezlerse korkulu rüya görmeye adaylar.
 
Ligdeki başkent derbisinde Gençlerbirliği Ankaragücü'nü 2-0 yenerek tehlikeli bölgeden bir adım daha uzaklaştı. Maçın her iki yarısında da Gençlerbirliği'nin oyun olarak üstünlüğü vardı. Fakat ilk yarıda hem kaleci Serkan çok başarılı olup da hem de Gençlerbirliği forveti çok cömert olunca bu oyun üstünlüğü sonuca yansımadı ama ikinci yarı bulduğu pozisyonların ikisini değerlendiren Gençlerbirliği çok önemli üç puanı hanesine yazdırdı. Ankaragücü ise nedendir bilinmez 60. ile 80. dakikalar arası dışında sahada yokları oynadı, pek bir varlık gösteremedi.
 
Ligde düşmeme mücadelesi veren Kocaelispor sahasında Eskişehirspor`u 1-0 yenerek kümede kalma umutlarını ilerleyen haftalara taşıdı. Bu maçta Kocaelispor mutlak kazanması gerektiğnden olsa gerek genelde daha baskılı oynayan taraftı. Eskişehirspor da on kişi kalmasına rağmen zaman zaman çok tehlikeli pozisyonlara girdi. Fakat son sözü çoğunlukla olduğu gibi yine Taner Gülleri söyledi ve takımına bir kez daha hayat öpücüğü verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler