Topbaş'tan billboard savunması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, billboardlarda CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren kitap tanıtımlarıyla ilgili olarak, ''Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle küçük işlerle uğraşmayız'' diyerek kendini savundu.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 14:49
Abone Ol google-news

Türkiye İhracatçılar Meclisinde (TİM) ihracatçılarla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, ''İstanbul'un bazı noktalarındaki billboard'lara Kemal Kılıçdaroğlu'nu karalayan iddiaların yer aldığı kitap afişlerinin yanına Kılıçdaroğlu'nun afişleri asılmış. Bundan Büyükşehir Belediyesinin haberi olduğu iddia ediliyor. Buna ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Böyle bir şey olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle küçük işlerle uğraşmayız, böyle küçük ifadeler ortaya koymayız. Maalesef buradan bile kendilerine bir artı getirmek isteyebilirler. Tabii ki hoş bir şey değil'' şeklinde konuştu.

Billboard'ların kiralandığını ve işletmecisi bulunduğunu ifade eden Topbaş, ''Bizim de dikkatimizi çekti. Biz de müdahale ettirdik, söyledik. Gereken ikaz yapıldı. Ama tamamen bizim dışımızdadır. Uygulamayı yapan Büyükşehir Belediyesi değildir. Doğru olmadığını ben de kabul ediyorum. Hoş şeyler değil'' dedi.

Sıcak, samimi ve kaliteli bir siyaset arzu ettiğini dile getiren Topbaş, ''Şurada kalan kaç gün? Bir kişi başkan olacak'' değerlendirmesinde bulundu. Yeni başkana İstanbullunun karar vereceğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

''Bu süreci çok demokratik götürmeyi arzu ediyorum. İnanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu da buna taraf olacaktır. Gerginliğe mahal vermeyen, rencide edici kelimeleri ve cümleleri bir tarafa bırakarak ve seçim sonucunda da başarılı olacak veya İstanbullular'ın yetki vereceği insanı tebrik edeceğimiz bir boyuta gelmesini arzu ediyorum. Böyle olmalı ki burada İstanbul ve Türkiye kazanıyor. Nezaket olmalı. Geçmişi konuşmadan güzellikleri yaşatmalıyız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon