"Dürüst bir insan için oy kullanın"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dürüstlüğe bir kapı açın. Hak yemeyen, dürüst bir insan için oy kullanın'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ''Ayın 29'unda haramilerin saltanatını indirip, halkın iktidarını kuracağız. Size hizmet etmek boynumuzun borcu. Kardeşliği, sevgiyi ve hoşgörüyü asla elden bırakmayacağız'' dedi.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 16:42
Abone Ol google-news

Seçim çalışmalarını İstanbul'un Anadolu yakasında sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Üsküdar Harem'deki Minibüsçüler Derneğini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Harem'den Ataşehir'e geçen Kılıçdaroğlu, Küçükbakkalköy'de düzenlenen mitingde, ''İstanbul'un rantını yedi sülalelerine kazandırdılar. İstanbul'u soydular. İstanbul, dünyanın yolsuzluk merkezi haline geldi'' şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kendisiyle televizyona çıkarak tartışmaktan korktuğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Delikanlı adam korkmaz, her yerde, her ortamda tartışır. Sadece İstanbul'u değil, Türkiye'yi de dönüştüreceğiz. AKP kadrosundan Türkiye'yi kurtaracağız. Bunlar, Müslüman edebiyatı yapıp, halkı sömüren insanlardır. Toplumu sürekli bölüyorlar. 12 milyon İstanbul'un kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bir kişinin bile yatağa aç girmesini istemiyoruz. AKP'nin 15 yılda yapamadığını biz 5 yılda yapacağız. Siz, kursağından bir lokma dahi haram geçmemiş insanlarsınız. 29 Mart'ta oyunuzu buna göre kullanın. Ayın 29'unda haramilerin saltanatını indirip, halkın iktidarını kuracağız. Size hizmet etmek boynumuzun borcu. Kardeşliği, sevgiyi ve hoşgörüyü asla elden bırakmayacağız.''

Şiddetli yağmur nedeniyle konuşmasını kısa kesen Kılıçdaroğlu, daha sonra Ferhatpaşa Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosuna geçti. Burada gazetecilerin, İstanbul'un bilboardlarında yer alan ''Dosyacı Kemal'in Dosyaları'' adlı kitap reklamını hatırlatarak, eserin kime ait olduğunu sormaları üzerine Kılıçdaroğlu, kitabın Doğan Karlıbel adlı bir kişi tarafından yazılacağından haberdar olduğunu anlattı. ''Emin misiniz?'' sorusuna karşılık, emin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kitabın reklamı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın reklamlarının yan yana olmasına ilişkin de ''Bu ironi, AKP ile bilboardları yapanlar arasında işbirliği olduğunu ortaya çıkarır'' dedi. Kitabın yazarının karşısına çıkmasını istediğini de belirten Kılıçdaroğlu, bu konuyu yargıya intikal ettireceğini söyledi.

Ferhatpaşa'dan sonra Yedpa Alışveriş Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, vatandaşların sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara çözüm amacıyla burada olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Son 10 yılda İstanbul'da belediyece 150 milyar dolar harcandı. Acaba hangi sorununuz çözüldü? Bunu mutlaka sorgulamanız lazım. 2009 bütçesi 10 milyar dolar. Bu az para değil, neredeyse birçok ülkenin milli gelirinden daha fazla. Biz İstanbul'da iktidara geldiğimizde saydam bir yönetim olacak. Büyükşehir Belediyesine bağlı 23 şirket var. Kar mı, zarar mı ediyorlar bir bilgimiz yok. İstanbul'un bunu bilmeye hakkı var. İstanbullulara bir şey söylemek istiyorum; dürüstlüğe bir kapı açın. Hak yemeyen, dürüst bir insan için oy kullanın. Bu kadar zor olmasa gerek. Bugüne kadar ben çok hesap verdim. Veremeyeceğim hesap yok. İstanbulluya da hesap vermek istiyorum. Bu fırsatı bana verin. Sizden toplanan vergilerin hesabını sorun.'' Kılıçdaroğlu, Ataşehir'deki çalışmalarını, otobüsle seçim turu atarak tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler