Kılıçdaroğlu, 'meyve sebze hali'ni ziyaret etti

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayrampaşa'daki meyve ve sebze hali ile otogarı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada esnafın şikayetlerini dinledi.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 09:35
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Bahri Sipahi ve partililerle Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali'ne gelen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, buradaki İstanbul Bostan Sevkiyatçı Tüccar ve Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği ile İstanbul Yaş Sebze Meyve ve Bostan Komisyoncuları Derneğini ziyaret ederek, yöneticileriyle görüştü.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen Yenidoğan Mahallesi Muhtar adayı Aytülü Kirazaldı, Bayrampaşa'da yaklaşık 15 yıl önce bir şehit anıtı yaptırdığını, ancak bunun belediye tarafından yıktırıldığını iddia ederek ağladı. Kılıçdaroğlu da Kirazaldı'yı teselli ederek, konuyla ilgileneceğini söyledi.

Daha sonra hali dolaşarak esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu, özellikle park sorunu ve park ücretiyle ilgili şikayetleri dinledi.

Kılıçdaroğlu, bu sorunların tümümün çözülebilecek durumda olduğunu belirterek, ''Eksik olan sadece siyasi irade. Bu irade de umuyorum 29 Mart'ta gerçekleşir ve bu sorunlar da çözülmüş olur'' dedi.

Haldeki kiralarla ilgili sorular üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Buradaki kiraların tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçları nedeniyle haciz edilmiş durumda. Herhalde sayın Kadir Topbaş, buna sağlıklı bir yanıt verir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının halin Bayrampaşa'dan başka bir yere taşınmasının gündemde olduğunu söylemeleri üzerine de şunları kaydetti: ''Buradaki arkadaşlar halin taşınmasını istemiyor. Çünkü burada bir rantın olduğunu ve bu rantın birilerine verilmek istendiğini söylüyorlar. Eğer buradaki arkadaşlar halin yetersiz olduğu için taşınmasını istiyorlarsa taşınabilir. Ancak yeterli diyorlarsa hal burada kalacak ve İstanbullular'a hizmete devam edecek.''

Yaklaşık 2,5 saat süren hal ziyareti sırasında esnafın ikram ettiği meyvelerden yiyen ve esnafla birlikte fotoğraf çektiren Kılıçdaoğlu, daha sonra otogara geçti.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında Otogar Esnafları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şahap Önal, otogarın imar ve iskanının olmadığı, dolayısıyla komple kaçak durumda bulunduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, otogar esnafını ziyaret ederek sohbet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler