Okay'dan seçim anketlerine tepki

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, seçime çok az bir süre kala yapılan anketlerin şaibeli olduğunu belirterek, ''Anketler güvenirliğini yitirmiş ve yönlendirme amaçlıdır'' dedi.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 10:21
Abone Ol google-news

TBMM'de açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, SONAR Araştırma A.Ş tarafından yapılan ve bazı medya organlarında yer alan araştırma sonuçlarını eleştirdi.

Bu şirketin, Şubat ayında yaptığı bir ankette göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın, yüzde 38'er oy aldığını belirten Okay, aradan 10 gün geçtikten sonra yapılan ikinci bir ankette ise Gökçek'in yüzde 45, Karayalçın'ın yüzde 31 oy alacağının gösterildiğini söyledi.

Bu kadar kısa süre zarfında, anketlerde böylesine değişkenlik yaratacak hiçbir siyasal gelişmenin olmadığını kaydeden Okay, şunları söyledi: ''O anket, kamuoyunu yönlendirerek, böylece adaylardan birinin seçim şansını yüksek göstermeyi amaçlıyor. Seçim öncesi, seçime çok az bir süre kala anketlerin böylesine değişken ve kendisinin çalışmalarını yalanlayan bir oranda çıkması, anketin sonuçlarını da yapanları da şaibe altında bırakıyor. Anketler güvenirliğini yitirmiştir, yönlendirme amaçlıdır.

Ankara'da Melih Gökçek'in Karayalçın ile ilgili cd dağıtması, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yazarı belli olmayan yalanlarla dolu bir kitabın bilbaordlarda yer alması, açıkça siyasette belden aşağı çalışmanın somut göstergeleri, seçimi kaybetmenin panik ve telaşındandır.

Anlaşılan o ki Başbakan, Ankara ve İstanbul'daki adaylarının kazanacağından endişe duymaktadır. Bu nedenle bizzat kendisini ortaya koyup, yarışan bir belediye başkan adayı gibi diğer partilerin Ankara ve İstanbul adayları aleyhine propaganda yapmaktadır. Ama bu seçimi Ankara ve İstanbul'da kaybeden Erdoğan olacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Ankara ve İstanbul'da seçimi CHP kazanacaktır. CHP'nin Ankara ve İstanbul'da seçimi kazanmasının sonucunda bu hükümet yerinden olacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler