Hızlı tren biletleri yarın satışta

Hızlı tren biletleri yarından itibaren satışa sunulacak. Resmi açılışı Cuma günü yapılacak olacak hızlı trenin bilet fiyatı 40 TL, indirimli fiyat ise 20 TL olarak belirlendi. Ancak Mart sonuna kadar bilet fiyatı 5 TL olarak uygulanacak. Aylık sınırsız tam bilet fiyatı 350 TL, indirimli bilet fiyatı ise de 200 TL olarak tespit edildi.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 11:05
Abone Ol google-news

Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren resmi olarak 13 Mart Cuma günü açılacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hızlı trenin biletlerin yarından itibaren satışa sunulacağını bildirdi.

 

Tam 40 TL, indirimli 20 TL

Hızlı trenin günde karşılıklı dört sefer olacağını bunun daha sonra artırılabileceğini ifade eden Yıldırım, hızlı trenin otobüsle kombinasyonun sağlanması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Taşıma ücretinin maliyet esasına göre belirlendiğini dile getiren Yıldırım, tam ücretin 40 TL, indirimli fiyatın ise 20 TL olacağını açıkladı. Ancak halkı hızlı trenle tanıştırmak için Mart sonuna kadar 5 TL olacağını vurgulayan Yıldırım, Mart'tan sonra da biletlerin yüzde 50 indirimli olacağını kaydetti. Bu indirimli sürenin potansiyele göre değerlendirileceğini ifade eden Yıldırım, aylık sınırsız tam biletin 350 TL, indirimli aylık sınırsız biletin ise 200 TL olacağına dikkat çekti. Yıldırım, business sınıfının bilet fiyatının ise 50 TL olacağını kaydetti.

 

Hızlı trende cep telefonu çekecek

Hızlı trenle birlikte dördüncü GSM işletmesinin de doğduğunun altını çizen Yıldırım, "594'le başlayan 810'la devam eden numara sistemi uluslararası hızlı tren işletmeciliğinde ortak standart olarak kabul ediliyor. Hızlı tren işletmeciliğinde cep telefonu sistemi tamamen uluslararası mahiyette birbiriyle haberleşe bilen özellikte özel numaradan oluşuyor. Hızlı trende de bu alt yapı tesis edildi. 10 bin aboneye hizmet verecek kapasiteye sahip" diye konuştu.

 

Yıldırım'a yönelik eleştiriler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yeni rotaları da müjdeliyerek, "Eskişehir-İstanbul, Konya-Ankara hattının inşaatı devam ediyor. Demiryollarında daha yapılacak çok iş var" dedi.

Hattın tam bitirilmeden açıldığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, hattın dün de test edildiğini ve bunun sorunsuz tamamlandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler