Ağırbaş, Atalay'a faili meçhulleri sordu

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a üç yıl önce Balikesir'de vahşice katledilen 10 yaşındaki iki kuzenin faillerinin neden bulunamadığını sordu.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, cinayetlerin 2006 yılında gerçekleştiğini, olay günü havanın kapalı olması ve Mobese cihazının arızalı bulunması sebebiyle eylemle ilgili fotoğraf imkanın kalmadığını anlattı.

Görgü tanığı olmamasının da katillerin bulunmasını güçleştirdiğini belirten Ağırbaş, bu olumsuzluklara rağmen, çocukların tırnaklarında bulunan ve iki ayrı erkeğe ait olduğu belirlenen doku ve DNA örnekleri ile Savaştepe baz istasyonundan sinyali alınan 144 bin cep telefonu kayıtlarının çok önemli iki delil olduğunun altını çizdi.

Heyet düzeyinde bir uzmanlar grubunun görevlendirilmesi halinde, bu deliler ışında olayların aydınlanıp faillerin yakalanacağına işaret eden Ağırbaş, tarifsiz acı içindeki ailelerin de bunu beklediğini ifade etti. Ağırbaş, Bakan Atalay'dan şu sorulara yanıt istedi:
"Büşra ve Tuğçe'nin katledilmelerinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen halen katillerinin bulunmamasının sebepleri nelerdir? Bu konudaki çalışmalar hangi aşamadadır? Olayın gerçekleştiği gün ve sonrasında emniyet ile jandarma arasında bilgi ve enformasyon konusunda gerekli iletişim sağlanmış mıdır? Uluslar arası kriminal istatistikler, üç yılı dolmuş faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ihtimalinin yüzde 27 olduğunu söylemektedir. Faillerin yakalanmaması suçluların yüreklendirilmesi ihtimalini doğurabilecektir. Bu çerçevede, bu olayın aydınlatılması için elde bulunan iki önemli delil üzerinde yoğunlaşacak uzman bir heyet oluşturulması düşünülmekte midir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler