"Hedefim dünya şampiyonluğu"

Ankaralı milli kick boksçu Gökhan Acar, ''Profesyonel kick boksta ülkeme ilk dünya şampiyonluğunu getirmek istiyorum'' dedi. Acar, zorlu hedefini gerçekleştirmek için sponsorların desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 09:01
Abone Ol google-news

1991 yılında boksa başlayan, 1995 yılında da kick boksa geçen milli sporcu Gökhan Acar, Türkiye'nin henüz kick boksta dünya şampiyonluğu bulunmadığına dikkati çekerek. ''Bugüne kadar defalarca milli formayı giydim ve birçok başarıya imza attım. Amatör kick boksta 2005 yılında dünya ikincisi oldum. Şimdi de bu sporu profesyonel olarak yapıyorum. Profesyonel olarak kick boksta Türkiye'ye ilk şampiyonluğu kazandırmak istiyorum. Bu zorlu yolda hiç yılmadan çalışarak, bu başarıyı yakalamak en büyük hedefim'' diye konuştu.

Kick boksta, profesyonel olduktan sonra da amatör turnuvalara ve şampiyonalara katılabildiklerini vurgulayan Acar, şöyle devam etti, ''Mart ayının 27'sinde Eskişehir'de bir turnuva düzenlenecek. 7'si Türk, 14 sporcunun katılacağı bu turnuva, bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Çünkü turnuva, Türkiye Kick Boks Federasyonu ile WAKO (Dünya Amatör Kick Boks Federasyonu) tarafından ortaklaşa olarak organize ediliyor. Bu tür turnuvalarda başarılı olarak, zaman içinde kemer için dövüşmek istiyorum. 85 kiloda Türkiye'nin en iyi sporcusuyum. Bu kiloda dünyanın en iyisi olmak için mücadele edeceğim.''

 

Sponsorluk arayışı

Milli sporcu Gökhan Acar, koyduğu hedefe ulaşmanın fedakarlık ve çalışmaktan geçtiğini belirterek, sponsorların da bu zor yolda kendisine yardımcı olmalarını istedi. Sponsorluğun spordaki önemine de değinen Acar, ''Kick boks için kişiler veya kurumlar, genelde televizyondan yayınlanan organizasyonlarda sponsor olmayı tercih ediyor. Bu konuda İstanbul diğer illere oranla biraz daha şanslı. Aslında kick boksa sponsor olanlar, daha çok bu sporu sevenlerin arasından çıkıyor. Ben de büyük hedefim doğrultusunda çalışmalarımı sürdürebilmek için sponsor ihtiyacı hissediyorum. Sponsorluk yasasının da çıkması, bizim için büyük avantaj oldu. Ülkemin tanıtımına katkı sağlayacak dünya şampiyonluğu hedefim için kişilerden veya kurumlardan gerekli desteği bekliyorum'' diye konuştu.

Gökhan Acar'ın 27 Mart Cuma günü Kongolu rakibiyle yapacağı karşılaşma, televizyondan naklen yayınlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler