İstanbul'un sanat günlüğü

İstanbul bu hafta sanata doyacak. Kentin birçok yerinde tiyatro, müzik, bale ve opera etkinlikleri seyredilebilecek. Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da, Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, Erol Evgin The Plaza Hotel'de, sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

1927 yılında kurulan ve dünyanın en büyük ordu korosu unvanını elinde bulunduran ''Aleksandrov Red Army Chorus (Kızılordu Korosu)'' bu yıl 81. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Koro, kutlama etkinlikleri kapsamında yarın akşam ve 15 Martta Türker İnanoğlu Maslak Spow Center'de sahne alacak. Şef Alexander Rahbari yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ise Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Salonu'nda yarın akşam konsere çıkacak.

Piyanist ve devlet sanatçısı Ayşegül Sarıca'nın solistliğinde gerçekleşecek konserde, Ludwig Van Beethoven'ın 4. piyano konçertosu, Edward Elgar'ın Enigma çeşitlemeleri seslendirilecek.

Hakan Şensoy, Arrian Brendel ve Emre Elivar üçlüsü, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda, sanatçı Mirkelam Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Özdemir Erdoğan'ın saz ve caz grupları eşliğindeki ''Müzikli Yorumlar'' konseri Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde, ''Ezginin Günlüğü'' grubu da Başakşehir Kültür Merkezi'nde yarın akşam müzikseverlerle buluşacak.

Elektronik müziğin temsilcilerinden Karotte, yarın akşam Indigo Music Hall'de konser verecek.

Grup MFÖ tarafından Küçükçiftlik Park'ta, Nev Balans Jolly Joker'de, Erol Evgin The Plaza Hotel'de, Yüksek Sadakat Ümraniye Kültür Merkezi'nde, İstanbul Sazkar Topluluğu Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 14 Mart'ta sevenleriyle buluşacak. Azeri sanatçı Züleyha Abdullayeva, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 15 Martt'a ''Seni Sana Çalayım'' isimli konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında 17 Mart'ta Ümraniye Kültür Merkezi'nde ''Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri'' sunacak.

FunkAgenda yarın akşam Wan-na restoranda, Çinli gitar sanatçısı Xuefei Yang da Mustafa Kemal Merkezi'nde 18 Martta sevenleriyle buluşacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen ve kısa film severlerin merakla beklediği ''Yıldız Kısa Film Festivali'' 13-17 Nisan günleri arasında 6. defa sinemaseverlerle bir araya gelecek.

 

Sergi

Mustafa Şemi, Mehmet Şükrü, Ahmet Eflaki Dede, Derviş Yahya ve Şeyh Dede gibi eski Türk saat ustalarının yaptığı ve çok azı günümüze ulaşabilen saatler, yitip giden ustalarıyla ''Zamanın Görünen Yüzü: Saatler Sergisi''nde sergilenecek.

Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde yarın açılacak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yanı sıra Türkiye'nin önemli iş adamlarından Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı'nın da saatlerinin de bulunduğu sergideki eserler, Dolmabahçe Sarayı saat uzmanı Şule Gürbüz ile saat ustası Recep Gürgen'in değerlendirmeleriyle yer alacak. Sergi, 28 Hazirana kadar ziyaret edilebilecek.

Sanatçı Evren Tekinoktay'ın ''Eldorado'' başlıklı resim sergisi Galerist'te yarın açılacak. Sergi, 11 Nisana kadar görülebilecek.

1980 ve 1990'ların ilk yıllarında dünya gençliğinin idolü olan Michael Jackson, Türkiye'deki hayranlarının girişimleriyle organize edilen ''Forver Michael Jackson Günleri''nde yeniden hayranlarının zihinlerinde canlanacak.

Airport Outlet Center'da bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlikte, Michael Jakcson hayranları efsane sanatçıya ve Jackson kardeşlere ait plaklar, kasetler, CD, DVD, posterler, onun kapağında bulunduğu dergiler, gazete haberleri gibi birçok koleksiyon parçasını bir araya getiren sergiyi 14-15 Mart günlerinde gezebilecek.

Muhittin Köroğlu'nun ''Karikatürcü Portreleri'' fotoğraf sergisi, 14-31 Mart arasında Karikatür ve Mizah Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden 1980'den mezun olan öğrenciler tarafından ''İstanbul-u-yorum 2009'' resim sergisi, 16 Mart-10 Nisan günleri arasında üniversitenin Osman Hamdi Bey ve Mimar Sinan salonlarında görülebilecek.

Çağdaş Türk resminin öncülerinden ressam Erkan Özdilek'in ''Maya'' isimli resim sergisi, 20 Mart-10 Nisan tarihleri arasında Garage Of Art'ta sanatseverlerce izlenebilecek.
Ressam Ekin Saçlıoğlu'nun ''Tavşan Uykusu'' adlı sergisi, 19 Mart-11 Nisan arasında Galeri X İst'da görülebilecek.

''Üvey Karım'' adlı komedi, 13, 14 ve 15 Martta Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.
Soner Arıca'nın başrolü Abdullah Şahin ve Ferdi Altuner ile paylaştığı oyunda, Nazan Şoray da rol alıyor.

Oyunda, zengin amcanın, evlat edindiği yeğeninden memleketlisi bir kızla evlenmesini istemesiyle gelişen olayları anlatıyor.

Tiyatro Açıkça, 14 Martta Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde Gogol'un klasik eseri ''Müfettiş''i sahneleyecek. Sertaç Ayvaz'ın rejisiyle izleyiciyle buluşacak oyunun konusu şöyle:
''Kasabanın bir müfettiş tarafından denetleneceğini öğrenen başkan ve ekibi, tüm pisliklerin üstünü örtmeye çalışır. Başkanın kızı ve eşi, müfettişe hayranlık besler. Bu sırada kasabanın tüm gerçekleri ortaya çıkmış, maskeler düşmüştür. Onları bir sürpriz beklemektedir.''

Aykut Kayacık'ın yönettiği, Alper Kul'un oynadığı tek kişilik oyun ''Caveman (Mağara Adamı)'' adlı oyun, 14 Martta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) izlenebilecek. Amerikalı Rob Becker'ın yazdığı, bugüne kadar 35 ülkede 17 dilde 10 milyon seyirciyle buluşan oyun, zeki diyaloglara sahip, evli bir erkeğin yaşamını konu alıyor.

Diğer etkinlikler

Bilsar'da, yarın akşam ''Vur Yağmala Yeniden Projesi'' çevresinde ''Aşk'' ve ''Tanrıların şafağı'', TİM Fettah Aytaç Salonu'nda ''Sen Olmasaydın'', Beşiktaş Kültür Merkezi'nde ''Sürmanşet'', Tiyatro Z'de ''4 artı 4'', Akatlar Kültür Merkezi'nde ''Hoş Gelişler Ola'', Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nda ''Resmi Geçit'', Oyuncular Kahvesi - Cem Safran Sahnesi'nde ''Kış Masalı'', Rengahenk Sanat Evi'nde ''Cadının Bohçası'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde ''Eros Pansiyon'', Bahariye Sanat Merkezi'nde ''Recebim Recebim'', Tiyatro Pera'da ''Şerefe Hatıralar'', Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde ''Şeylerin Şekli'', Bakırköy Eski Sinema 74 Salonu'nda ''Bir Başkadır Benim Memleketim'', Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ''Tak Tak Takıntı'', Caddebostan Kültür Merkezi'nde ''Basit Bir Ev Kazası'' oyunları ile Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde ''En Mutlu Kim'', Profilo Kültür Merkezi'nde ''Küçük Kara Balık'' adlı çocuk oyunlar 14 Mart Cumartesi günü izlenebilecek.
Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi ''Kumsal'', Garajİstanbul ''Başka bir hayat mümkün... Okuma ve Söyleşi'', Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ''Matrax'', Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda ''Tayyip'in Sinirli Lambası'' ve ''Mustafam Kemalim'', Ti Performans'da ''Ada'', Profilo Kültür Merkezi'nde ''Şahane Düğün'', Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda ''Kim O ?'' adlı oyunlar 15 Mart Pazar günü sahnelenecek.

Enka Oditoryumu'nda ''Venedik Taciri'', Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda ''Denizaltında Altı Tahammülfersa'' 16 Mart Pazartesi günü, İstanbul Devlet Tiyatroları Harbiye Kenter Tiyatrosu'nda ''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'' 17 Mart Salı günü, Akatlar Kültür Merkezi'nde ''Cesaret Ana Ve Çocukları'', İstanbul Devlet Tiyatroları Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde ''Bir Şehnaz Oyun'' 18 Mart Çarşamba günü, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda ''Letafet'', Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi'nde ''Hoş Gelişler Ola'' ve Bilsar'da ''Vur Yağmala Yeniden Projesi'' çevresinde ''Mahşer'' ve ''Ana'' oyunları 19 Mart Perşembe günü izlenebilecek.

Opera ve bale

Kadıköy Süreyya Operası'nda İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yarın ve Cumartesi akşamı Franz Lehar'ın ''Şen Dul'' operetini sergileyecek.

Aynı salonda, Harvey L. Schmidt'in ''Fantastik'' gençlik müzikali 16 Mart Pazartesi akşamı sahnelenecek.

Süreyya Operası'nda 17 Mart Salı akşamı yapılacak özel temsilin ardından Giuseppe Verdi'nin ''La Traviata'' operası 18-19 Mart akşamları izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler