"Yiğidi kuru soğana muhtaç etmek"

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Partinizin mitinglerinde söylediğiniz, yiğidin kuru soğana muhtaç edilmesi, iktidarınızın uyguladığı ekonomik olumsuzluğun sonucu değil mi?'' diye sordu.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, hükümetin ekonomi politikasına eleştiride bulundu. Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, mitinglerde söylediği, "yiğidin kuru soğana muhtaç edilmesi" tanımlamasının, iktidarın uyguladığı ekonomik olumsuzluğun sonucu olup olmadığını sordu.

Ağyüz, Başbakan Erdoğan'ın, ''Hükümeti ile barışık yerel yönetimler işbaşında olursa, sorunlarınız daha çabuk çözülür'' ifadesinin, seçmene baskı ve tehdit olup olmadığı sorusunu yöneltti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde ise Ağyüz, Gaziantep'te, tüketici kredisi başvurusu yapan vatandaşların borçlarını ödemesine rağmen, isimleri kara listede olduğu için kredi alamadığını ileri sürdü.

Ağyüz, ''Merkez Bankası'nca, sicil affı diye bilinen yasa hükümleri neden hala uygulanmıyor? Ekonomik krizin derinleştiği günümüzde sıkıntı içerisinde olan esnaf, emekli, çalışanların yeni kredi taleplerinde neden bankalarca halen kara liste engeli çıkarılıyor?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler