"Erken seçim söz konusu olabilir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 29 Mart yerel seçimlerinin, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin ilk adımı olacağını söyledi. Selvi, "Bir seneye kalmaz ülkede erken seçim söz konusu olabilir. İşte o zaman kişiler değil partiler söz sahibi olacaktır.'' açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 10:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Eskişehir İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de iyi niyetle, umutla 7 yıl önce insanların oy vererek AKP'yi iktidara taşıdığını, ancak gelinen noktada yurttaşların çektikleri sıkıntıların tahammül edilemeyecek düzeye ulaştığını söyledi.

Sabır ve özveriyle bekleyen, AKP'nin sorunlarına çözüm bulacağını umut eden insanların hayal kırıklığına uğradığını belirten Selvi, şöyle konuştu: ''Yaklaşık 7 yıldan bu yana çiftçiler üretemez, tarlasına gübre atamaz hale gelmiştir. Hayvancılık iflas etmiş, çiftçiler açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. Esnaf, borcunun her geçen gün artması nedeniyle iş yerlerini kapatmaktadır. Emekliler ise hayatları boyunca çalışmış, ancak geçinemez duruma gelmiştir. Üniversite mezunu gençler iş bulamamakta, bu yöndeki umutları da kararmaktadır. Sanayi üretimi dibe çökmektedir. Türkiye'nin istikrarlı bir biçimde 7 yılda ekonomisinin tahrip edildiğini herkes görmekte ve kaygılar artmaktadır.''


"Yepyeni sayfa açmaktan başka çare yoktur"

Selvi, Türkiye'de demokrasinin ve demokratik kuralların işlemez hale geldiğini, insan haklarından ve özgürlüklerden bahsedilemediğini savunarak, bunların uluslararası raporlarda yer aldığını bildirdi.

Yedi yıldır yaşayarak, bedel ödeyerek gerçekleri gören yurttaşların, diktatörlüğe giden bu gidişe sandıkta ''dur'' diyeceğini belirten Selvi, şöyle devam etti:
''Yurttaşlarımız, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi daha fazla tahrip ettirerek ülkenin karanlığa ve yoksulluğa gitmesine izin vermeyecektir. Türkiye'de yepyeni sayfa açmaktan başka çare yoktur. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bozuk üslupla yaptığı saldırılarının altında da köşeye sıkışmışlık duygusu yatmaktadır. 29 Mart yerel seçimleri Türkiye'nin aydınlık geleceğinin ilk adımıdır. Faşizme giden yolları engellemenin başlangıcı 29 Mart seçimleridir. 29 Mart yerel seçimleri ya karanlığa, tehlikeye, faşizme giden yolu ortaya koyacak ya da özgürce, insanların kardeşçe, güven içinde ileriye umutla bakacağı bir Türkiye inşa edecektir. Bir seneye kalmaz ülkede erken seçim söz konusu olabilir. İşte o zaman kişiler değil partiler söz sahibi olacaktır.''

Selvi, Eskişehir'de de başarılı yerel seçim çalışmaları yaptıklarını belirterek, adayların bu konuda büyük gayret gösterdiklerini bildirdi.


"Günyüzü'nde ilçe başkanımıza saldırıldı"

Günyüzü ilçesi Fatih Mahallesi'nde CHP İlçe Başkanı Mehmet Kılıncal ve yöneticilere AKP'lilerin saldırarak hastanelik ettiklerini belirten Selvi, ''Olay emniyete intikal etmiş. Bu saldırılar ileriye dönük tehlikenin habercisidir. Bu, iktidar partisinin yapmaması gereken olaylardır. Ama Başbakan Erdoğan bu saldırganlığını sürdürdüğü sürece tabandaki huzursuzluk, saldırılar daha da artacaktır. Kaygımız budur. Bunun önlenmesi lazımdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler