"Ankara itibarını kaybetti"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Eğer hukuk devleti varsa, Türkiye yasalarla yönetilmekteyse, bir belediyemizin alacağı işçi sayısı İçişleri Bakanı'nın onayına dayalı değildir'' dedi. Karayalçın, Ankara'nın 15 yılda tüm iddiasını ve itibarını kaybettiğini belirtti.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 15:21
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, İşçi Partisi'nin yerel seçimlerde kendisine verdiği destek nedeniyle parti genel merkezine teşekkür ziyaretinde bulundu. Karayalçın, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ile yaptığı açıklamada, Ankara'nın 15 yıllık dönem içinde ''iddiasını ve itibarını kaybettiğini'' belirterek, ''Belki 15 yılın çok ayrıntılı eleştirileri tek tek yapılabilir ama Ankara'nın bütün iddiasını ve itibarını kaybeden bir kent durumuna getirilmiş olmasını bütün eleştirilerin özeti olarak görüyorum'' dedi.

Projelerini anlatan Karayalçın, Kızılırmak suyunun ileri arıtma teknikleri ile arıtılması, Gerede suyunun Ankara'ya taşınabilmesine olanak sağlayacak olan Işıklı Barajı'nın inşası ve Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Eryaman-Sincan, Keçiören-Tandoğan ve Dikimevi-Siteler metro hatlarının yapımı için yaklaşık 2-2,5 milyar dolarlık bir krediye ihtiyaç duyulduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Konuşmasında sosyal projelere de değinen Karayalçın, Ankara'da bu yıl içinde 25 bin kadın, genç ve engellinin istihdam edilmesini öngördüklerini ifade ederek, bunun 180 milyon TL'lik bir proje olduğunu söyledi.

Karayalçın, TÜİK'in geçen yıl 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 600 TL olarak açıkladığını ve Ankara'da 90 bin ailenin bu çizginin altında yaşadığını ortaya koyduğunu belirterek, bu aileleri yoksulluk sınırının üstüne çekmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bu projenin adının ''Hemşerilik Geliri'' olduğunu anlatan Karayalçın, bunun için 350 milyon TL'lik bir ödenek gerektiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün düzenlenen Ordu mitingindeki konuşmasına değinen Karayalçın, ''Sayın Başbakan, 'Biz izin vermezsek, İçişleri Bakanlığı izin vermezse nasıl alacaklar?' diye bir soruyu dile getirmiş. Bu ülkede hukuk devleti ya vardır ya yoktur. Eğer hukuk devleti varsa Türkiye yasalarla yönetilmekteyse bir belediyemizin alacağı işçi sayısı İçişleri Bakanı'nın onayına dayalı değildir'' diye konuştu.

Seçim yarışının saygın ölçüler içinde geçmesi için elinden geleni yaptığını ifade eden Karayalçın, ''Fakat maalesef Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Melih Gökçek, MHP'nin adayı Mansur Yavaş'a, başka adaylara iftiralar atarak, birtakım söylentiler çıkartarak bu kampanyayı yürütmektedir'' dedi.

Birkaç gün önce kendisiyle ilgili on binlerce kaset dağıtıldığını söyleyen Karayalçın, ''Bu kaset montaj. Birtakım resimler, birtakım filmler...Çok çalışılmış. Kaseti üretenin, kasetin yapımcısının adı yok. Kasetin altında imza olmaması bana göre kaseti hazırlayanların korkaklığını ve şerefsizliğini göstermektedir'' şeklinde konuştu.

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ise her seçim çevresinde ''bölücülere karşı'' hangi partiden olursa olsun kazanma şansı en fazla olan aday etrafında bütün yurttaşların birleşmesi gerektiğini belirterek, kendi tutumlarının da bu yönde olduğunu söyledi. Karayalçın'ın da AKP'ye karşı Ankara'daki en güçlü aday olduğunu ifade eden Gültekin, Karayalçın'ın seçimleri kazandıktan sonra Ankara ve Türkiye'ye daha büyük hizmetlerde bulunacağına inandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler