Kılıçdaroğlu'ndan "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" sözü

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret etti. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi 29 Mart seçimlerinde İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Murat Karayalçın, İzmir'de Aziz Kocaoğlu, Eskişehir'de de Yılmaz Büyükerşen'i destekleyeceklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu da, seçilmesi halinde 1 Mayıs'ın özgürlük ortamında Taksim'de kutlanacağı sözünü verdi.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 15:41
Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Çelebi ile gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sendikaların en önemli yerel aktörlerden olduğuna dikkat çekti.

Ziyaretinde, DİSK'ten kendileri için destek istediğini, onlardan yana politika izleyeceklerini ifade ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, göreve gelmesi halinde taşeron işçiliği bitireceğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de 29 Mart seçimlerinde İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Murat Karayalçın, İzmir'de Aziz Kocaoğlu, Eskişehir'de de Yılmaz Büyükerşen'i destekleyeceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattı.

29 Mart yerel seçimlerinin ayrı bir önemi olduğuna dikkati çeken Çelebi, ülkenin şu anda bir kaosun içinde bulunduğunu savundu. Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sayın Başbakan, bu kaosu yönetemiyor ve krize ilişkin hiçbir önlem almıyor. Havlu atmıştır. Sayın Başbakan, medyaya kızıyor, işverenlere, işçilere, emeklilere, memurlara, halka kızıyor. Yani eleştiriyi hiçbir şekilde kabul etmiyor. 29 Mart seçimleri bu nedenle çok önemli. Taşeronlaşmaya karşı olduğu, daha şeffaf daha açık sosyal politikalar önerdiği için Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Bütün emekçi kesime İstanbul'da büyükşehir belediye başkan adaylığı açısından Kılıçdaroğlu'nu destekleme çağrısında bulunduk.''


"1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyoruz"

1 Mayıs konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, ''İşçiler 1 Mayıs'ı özgürce kutlayacak, bunun sözünü veriyorum. Toplumumuz artık şiddet, baskı istemiyor. Toplumumuz işçisiyle, işvereniyle, çalışanıyla 1 Mayıs'ı özgürlük ortamında Taksim'de özgürce, insanca kutlamalı'' şeklinde konuştu.

Süleyman Çelebi, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini ifade ederek, ''Daha önce verdiğimiz irade belli. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığımız üçlü danışma kurulunda iradeler ortaya konuldu'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in dünkü görüşmede 1 Mayıs'ın resmi tatil olması için Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yasa önergesi vereceğini söylediğini hatırlatan Çelebi, ''Geçen yıl özgürce kutlayamadığımız, gaz bombaları altında yaşadığımız 1 Mayıs'ın etkin ve özgür kutlanması için uluslararası bütün sendikal hareketi Türkiye'ye davet ettik'' şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler