Erol, SPK başkanlığına veda etti

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na bilişim ürünleri satıcısı Bimeks'in kurucusu, Prof. Dr. Vedat Akgiray atandı. Böylece mevcut Başkan Turan Erol, CHP'nin usulsüz atama yaptığı ve Deniz Feneri bağlantısı olan Kanal 7'ye ilişkin dosyaları sümenaltı ettiği iddialarının ardından göreve veda etmiş oldu.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 09:37
Abone Ol google-news

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na bilişim ürünleri satıcısı Bimeks'in kurucusu, Prof. Dr. Vedat Akgiray atandı.

Böylece mevcut Başkan Turan Erol, CHP'nin usulsüz atama yaptığı ve Deniz Feneri bağlantısı olan Kanal 7'ye ilişkin dosyaları sümenaltı ettiği iddialarının ardından göreve veda etmiş oldu. Erol, Devlet Bakanı Nazım Ekren'in kararıyla, görev süresi kısa sürmüş olmasına rağmen tekrar atanmadı.

Akgiray'ın başkanlığa, Mustafa Korhan'ın da üyeliğe atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Ekren Erol'u istemedi

20 Şubat'ta görev süresi dolan ve tekrar atanmayan Turan Erol, Kasım 2006'da Doğan Cansızlar'ın görevden ayrılmasıyla boşalan başkanlığı, bir süre vekâletle yürütmüş, ardından da 28 Haziran 2007'de Bakanlar Kurulu kararıyla asaleten atanmıştı. SPK üyeliğine seçildiği 2003 yılı dikkate alındığında Erol'un başkanlık süresi, kurul üyeliğinden kalan süreyi tamamlamakla sınırlı olmasından dolayı 20 Şubat'ta sona ermişti. Erol'un tekrar atanması olanağı bulunuyordu. Ancak Ekren, Erol'un tekrar atanmamasına karar verdi.

Erol, son dönemde CHP'nin bazı usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelmişti. Deniz Feneri davası ile gündeme oturan Kanal 7 ile ilgili dosyayı bekletmekle ve şirketin ceza almaması için usulsüz biçimde hukuk birimine atama yapmakla suçlanan Erol, kurum içinde personele dönük bazı hukuk dışı uygulamalarda bulunduğu iddiaları ile de gündeme gelmişti.

 

Girişimci başkan

Yeni Başkan Prof. Akgiray ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu. Akgiray'ın 1990'da ABD'den döndüğünde Bimeks'i kurmuştu. Yazılım şirketi olarak kurduğu Bimeks'te daha sonra bilişim ürünleri satış hizmetini başlatan Akgiray, Bimeks'i bu alanda önde gelen şirketlerden biri haline getirmişti. Akgiray'ın atanması ile 20 Şubat'tan bu yana SPK'da yaşanan boşluk da sona ermiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler