CHP'li Ağyüz, mitingde tartaklanan M.S.Ö.'yü sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Aydın'da bir çocuğun tartaklanması sonucu basında yer alan haberlerle ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 12:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın boynunu sıktığı öne sürülen Aydın'daki M.S.Ö. adlı 13 yaşındaki çocuğun daha sonra da güvenlik güçleri tarafından AKP'nin seçim otobüsünde tartaklandığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

Yerel seçimler için düzenlenen mitinglerde AKP'nin sokakta toplanan çocuklara oyuncak dağıttığını belirten Ağyüz, Başbakan Erdoğan'ın 'Seçimlerde Allah cezanızı verecek' diyerek tavır gösteren 13 yaşındaki bir çocuğa cebir ve psikolojik baskı uygulanmasının çocuk haklarına aykırı olup olmadığını sordu.

Başbakanın ve bakanlarının her konuşmasında ve toplantılarında 'açız' diyenleri yaka paça dışarı attırdıklarını söyleyen Ağyüz, şöyle dedi:

"Örneğin, seçim bölgem Gaziantep'te Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'e karşı 'açım' diye bağırarak eylem yapan inşaat işçisinin yaka paça dışarı atılmasından sonra çevreye rahatsızlık verdiği için 'Kabahatlar Kanunu'na göre ceza kesilmesi, çiftçi, çocuk ve vatandaşlara uygulanan cebir ve psikolojik baskı, sorunların üstesinden gelemediğinizin yarattığı tahammülsüzlüğünüzün telaşınızın sonucu değil midir?"

Önergesinde ekonomik krizin etkilerine de atıf yapan Ağyüz, esnafın ve kredi kartı mağdurlarının intihar olaylarını hatırlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler