"Genelkurmay Başkanları gözaltına alınabilir"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesiyle ilgili, "Herhalde eski Genelkurmay Başkanlarını gözaltına alacaklar, onun zeminini hazırlıyor'' dedi. Genç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam işlerini Kadir Topbaş'ın gelininin yaptığını belirtti.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 12:27
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesine ilginç bir yorum getirdi. Genç "Herhalde eski Genelkurmay Başkanlarını gözaltına alacaklar, onun zeminini hazırlıyor'' dedi.

Kamer Genç, Sayıştay Genel Sekreteri ile görüştüğünü ve Genel Sekreterin, belediyelerle ilgili 2008 yılında 1 milyar 800 milyon liralık usulsüz harcama tespit ettiklerini söylediğini bildirdi. Genç, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alınması konusunda ise "Balbay'ın içeriye alınması yüz karası bir durum" dedi.

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sayıştay Genel Sekreterine gittiğini ve Ankara ile İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'yle ilgili denetim raporlarını istediğini bildirdi. Genel Sekreterin kendisine denetim raporlarını veremeyeceğini söylediğini kaydeden Genç, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hesabından Gençlik Spor Kulubü'nün hesabına aktırılan 6 milyon lirayla ilgili de bilgi istediğini ancak buna da yanıt alamadığını kaydetti. Genç, Sayıştay Genel Sekreteri'nin kendisine belediyelerde 2008 yılında 1 milyar 800 milyon TL'lik usulsüz harcama tespit ettiklerini söylediğini de bildirdi.

 

Belediye memuruna 100 bin TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gökçek'in oğlunun başkanı olduğunu iddia ettiği Ankaraspor'a büyük miktarda ödeme yaptığını belirten Genç, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine de getirdi. Genç, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ankara Spor'da futbolcu olan Ümit Aydın'a verilmek üzere, belediyede memur olarak çalışan Halil İbrahim Üçüncü'ye 100 bin TL'lik ödeme yaptığını da belirterek, "Belediyede memur olan Halil İbrahim Üçüncü'nün bu parayı çekmesi hangi yetki ile olmuştur. Bu para futbolcu Ümit'e ödenmiş midir? Bu para futbolcuya ödenmiş ise gelir vergisi tevkif edilip maliyeye yatırılmış mıdır?" sorularını yöneltti.

 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam işlerini Kadir Topbaş'ın gelini yapıyor"

Devlette hiçbir dönemde bu kadar soygun ve talan olmadığını öne süren Genç, devletin dört taraftan talan edildiğini ancak denetim yapılmadığını söyledi. Genç İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam işlerini Kadir Topbaş'ın gelininin yaptığı iddiasını da gündeme getirdi.

 

Demirel'e 28 Şubat tepkisi

Genç, 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 28 Şubat'la ilgili açıklamalarını eleştirerek, Demirel'in doğruları söylemediğini savundu. Demirel'in yaptığı açıklamalarla gündemi değiştirdiğini kaydeden Genç, "Demirel ve çevresinin telefonları dinlenmedi mi? Niye Demirel'in üzerine niye gitmiyorlar?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon