"Yahudi düşmanlığı İslamiyetin kötüye kullanılmasıdır"

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "Yahudi düşmanlığının İslamiyetin kötüye kullanılması anlamına geldiğini" söyledi.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 13:17
Abone Ol google-news

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Alman ZDF televizyonunda yayımlanan ''Forum am Freitag'' (Cuma günü forumu) adlı programda yaptığı konuşmada, "özellikle Müslümanlar arasında Yahudi düşmanlığını yaymak amacıyla İslamiyetin belirli çevreler tarafından kötüye kullanıldığını" belirterek ''Yahudi düşmanlığı İslamiyetin kötüye kullanılmasıdır'' dedi.

"Yahudi düşmanlığının haklı gösterilmesi için dinlerin belirli çevreler tarafından kötüye kullanıldığını" ifade eden Özdemir, bu konudan tüm Müslümanların sorumlu tutulmamaları için de uyarıda bulundu.

"Bu nedenle Yahudi düşmanlığı konusunun, özellikle Müslümanların bir araya geldikleri ortamlarda gündeme getirilmesi ve bu konuda açıkça konuşulması gerektiğini" kaydeden Özdemir, "önyargıların kırılması için eğitimin çok önemli olduğunu" söyledi.

Özdemir, "Almanya'nın geçmişinde yaşanan kötü olaylarla da ancak eğitim yoluyla hesaplaşmanın mümkün olabileceğini" belirterek, ''Bu ülkede eski temerküz kamplarının ziyaret edilmesi okullarda bir zorunluluktur. Bunu istemeyen diğer bir ülkede okula gidebilir'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler