''Vincent Van Gogh'un Peşinde/Modernizmin İzinde''

Paris'te gerçekleştirilen ''Vincent Van Gogh'un Peşinde/Modernizmin İzinde'' projesine katılan sanatçıların eserleri İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak. Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde 17 Mart'ta sergilenecek eserler arasında katılımcıların Van Gogh ve modernlik yorumlarının yanı sıra kendi özgün işlerinden birer örnek yer alacak.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 15:01
Abone Ol google-news

Paris'te gerçekleştirilen ''Vincent Van Gogh'un Peşinde/Modernizmin İzinde'' projesine katılan 11 sanatçının eserleri 17 Mart'ta Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türkiye'den sanatçılar Onay Akbaş, Özdemir Altan, Tomur Atagök, Habip Aydoğdu, Bedri Baykam, İbrahim Çiftçioğlu, Adem Genç, Ekrem Kahraman, Bünyamin Özgültekin, Barış Sarıbaş ve Utku Varlık ile Ali Sirmen, Mehmet Basutçu, Coşkun Aral, İbrahim Benli, Gül Ar, Sunay Akın, Nasuh Mahruki, Ümit Gezgin, Prof. Dr. Kıymet Giray, Abdülkadir Günyaz, Çetin Güzelhan, İbrahim Karaoğlu, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Mustafa Asım Dinçer, Serkan Koç ''Vincent Van Gogh'un Peşinde, Modernizmin İzinde'' projesi için Paris'te bir araya geldi.

Türkiye'de başlayıp Fransa'da devam eden bir dizi oturumda günümüzde insanlığın ve sanatın yaşıyor olduğu tarihsel krizin durumunu, muhtemel gelişimini ve çözüm önerilerini tartışan katılımcılar, bu kapsamda bir dizi sanatsal çalışma gerçekleştirdi.

Sergide, katılımcı sanatçıların Van Gogh ve modernlik yorumlarının yanı sıra kendi özgün işlerinden birer örnek yer alacak.

Sergi kapsamında ayrıca etkinliği belgeleyen Fransız fotoğraf sanatçısı Sophie Bassouls'un fotoğraflarının da yer aldığı ''Paris-İstanbul'' başlıklı kişisel sergi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler