Çökme tehlikesi bulunan bina boşaltıldı

İstanbul Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunan 2 bina boşaltıldı. 2'si yatalak hasta, 6'sı çocuk 21 kişi itfaiye ve sağlık ekiplerince evlerinden çıkartıldı. Binalar zabıta ekiplerince mühürlendi.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

İstanbul Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunun 2 bina boşaltılarak mühürlendi. Poligon Mahallesi Çeşme Sokak 21 numaralı binanın istinat duvarı, kentte etkili olan sağanak yağışın da etkisiyle toprak kayması sonucu yan taraftaki 3 katlı binanın girişine yıkıldı.

Büyük bir gürültüyle uyanan bina sakinleri durumu polise ve belediyeye bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, binalarda yaşayan 2 yatalak hastanın çıkartılabilmesi için itfaiye ve sağlık ekiplerini çağırdı.

Zabıta ekiplerinin binalarda yaptığı inceleme sonucu, çökme tehlikesi bulunduğunu ve boşaltılarak mühürlenmesi gerektiği tespit edildi.

Daha sonra itfaiye tarafından binadan çıkartılan 85 yaşındaki Cennet Çakır ile 65 yaşındaki İlyas Özçelik, ambulansla İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 6'sı çocuk 19 kişinin de tahliye edilmesinin ardından, binalar zabıta ekiplerince mühürlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler