"İşsizlik çok ciddi bir noktaya geldi"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Sanayi yüzde 23 durdu, işsizlik çok ciddi bir noktaya geldi. İşlerin bu noktaya geleceğini 7-8 yıl önce söylemiştik'' dedi.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 10:02
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin düzenleyeceği mitinge katılmak üzere geldiği Bingöl'de gazeteciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile Ilıcalar beldesinde bir araya geldi.

Saadet Partisi'nin ciddi yükselişte olduğunu belirten Kurtulmuş, bugüne kadar 33 ilde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yaptıklarını söyledi.

Kurtulmuş, ''Bu toplantılarda ülke, bölge ve şehirlere ilişkin görüşleri sorduk. Partimizle ilgili görüşlerini, tekliflerini ve tenkitlerini aldık. Bu 33 ilden fevkalade istifade ettik'' diye konuştu.

Türkiye'de 2002 yılının başında, 17. IMF paketiyle başlayan ekonomik sürecin devam ettiğini ileri süren Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Türkiye'de 8 yıldır uygulanan bir ekonomik program ve 7 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi bir parti var. 2002 yılının başından ülkemizde 17. IMF paketiyle başlayan süreç, Türkiye'nin ekonomik, politik tarihi bakımından çok önemli bir noktadır. Sayın Kemal Derviş'in eliyle getirilen program harfiyen devam etmektedir. Bu programdan ekonomik çevreler, tarım ve hayvancılık sektörü, esnaf ve sanatkar, arkasında özelleştirme adı altında kamu kaynaklarının neredeyse yok edilmesi var. Büyük sanayi kuruluşlarının işleri durma noktasına geldi. Sanayi yüzde 23 durdu, işsizlik çok ciddi bir noktaya geldi. İşlerin bu noktaya geleceğini 7-8 yıl önce söylemiştik.''

Kurtulmuş, CHP'li bir milletvekilinin ''Türkiye'deki üslerden kaç uçak kalkmıştır?'' soru önergesine verilen yanıtı anımsatarak, şöyle devam etti:
''Soru önergesine sayın Milli Savunma Bakanı resmi cevap vermiştir. Resmi cevap, '131 bin sorti yapılmış.' Ancak bunun 6 bini nereye yapılmış, kimleri ve hangi silahları taşımış bilgisi bulunmamaktadır. Bakıldığında Türkiye bir tarafta Orta Doğu politikaları ile hem İsrail ve Amerika'ya karşı görünüyor, bir taraftan da müttefiklere üslerimiz kullandırılıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler