"Önce Allah'a sonra Ankaralılara havale ediyorum"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 15 Mart 2004'te Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın montajlanarak PKK bağlantısı kurulan korsan kasetlerin Ankara'da dağıtılmasını "Rezillik, şerefsizlik" olarak yorumladı. Karayalçın, "Montajlanmış korsan kasetleri dağıtanları önce Allah'a sonra Ankaralılara havale ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 10:45
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, "kendisi hakkında maksatlı bir şekilde hazırlanıp dağıtılan Diyarbakır'daki 2004 mitingi ile ilgili CD'ler ve atılan iftiralar hakkında" seçim merkezi olarak kullandığı CHP eski Genel merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesinde sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Karayalçın, ardından sözü Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitinge ve bununla ilgili kaset ve iddialara getirdi. Son günlerde Ankara'da kendisini karalamak amacıyla 10 binlerce korsan kaset dağıtıldığını belirten Karayalçın, dağıtılan bu kasetlerin altında isim olmadığından bunları kimin hazırladığını ve bu büyük harcamayı kimin yaptığını bilmediğini ifade etti.

Geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı, milletvekilliği, dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Karayalçın, ayrıca iki yıl boyunca da Milli Güvenlik Kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu vurguladı. "Kim benim hangi kararım, hangi uygulamam ya da hangi davranışım ile PKK bağlantısı kurabilir" sorusunu soran Karayalçın, şöyle konuştu:
"Montajlanmış korsan kasette kullanılan 15 Mart 2004 tarihli Diyarbakır mitingindeki konuşmamın gerçek kaset kaydı basına dağıtılmıştır. Orda da görüleceği gibi, Diyarbakır istasyon meydanında toplanan yüzbinlerce yurttaşımıza devletimizin bir, ulusumuzun ve yurdumuzun bölünmez bir bütün olduğunu bir kez daha söyledim. Fırat'ın doğusu da batısı da bizimdir dedim. Yüzbinlerce yurttaşımız bu konuşmamı dakikalarca alkışladılar. O mitingde kimi PKK unsurlarının olması herhalde benim değil, o mitinge katılanların üstlerini arayarak alana alan güvenlik güçlerinin sorunudur."

"Bu korsan kasetleri kim hazırlamış olabilir? Kim bu kadar rezilleşebilir? Gerçeği halkın gözleri önünde kim bu kadar saptırabilir?" diye soran Karayalçın, "Ankaralılar bu soruların cevabını çok iyi bilir. Daha önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u tasfiye etmek için iğrenç görüntüleri hazırlayan ahlaksız kim ise, şimdi de bu yalan belgesini hazırlayan odur. Bu haysiyetsizliği, ahlaksızlığı ve şerefsizliği yapan, siyasetin düzeyini de düşürmekte ve siyaseti kirletmektedir" diye konuştu.

Karyalçın, bu iddiayı dile getirenleri mahkemeye verdiğini, motajlanmış korsan kasetleri dağıtanları da önce Allah'a sonra da Ankaralılara havale ettiğini ifade etti.

Karayalçın, bu konuşmanın ardından Diyarbakır'daki miting ile ilgili görüntüleri sinevizyon gösterisi ile basınla paylaştı. Ardından Gazetecilerin sorularına cevap veren Karayalçın, bir gazetecinin, "Daha önce Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u tasfiye etmek için iğrenç görüntüleri hazırlayan ahlaksız kim ise, şimdi de bu yalan belgesini hazırlayan odur dediniz. O zaman aklınızda bir isim var" demesi üzerine, "Kasetlerin altında dediğim gibi imza olmadığı için herhangi bir isim veremiyorum. Ama bu kasetlerin bu şekilde dağıtılması korkaklıktır. Tabii ki aklımda bir maket var. İz sürüyorum. Sayın Turgut Altınok'un kasetini hazırlayanların da aynı kişiler olduğunu düşünüyorum. Size de bu izi takip etmenizi öneririm" dedi.

Karyalçın, ısrarla sorulan "Aklınızdaki isim kim" sorusuna ise, "Ben bir maket çizdim, siz de iz sürün, yardımcı olun" karşılığını verdi.

 

"Yüzde 44 oy hedefliyorum"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, 29 Martta yüzde 44'ün üzerinde oy alarak seçimi kazanmayı hedeflediğini belirtti. Türközünde düzenlenen mitingde konuşan Karayalçın, 2004'teki yerel seçimlerde CHP ve SHP'nin ayrı adaylarla girdiğini, bu seçimlerde kendisinin ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Ateş'in toplam yüzde 34 oranında oy aldığını söyledi.

Karayalçın, bu oy oranının solun Ankara'da aldığı en düşük oy oranı olduğunu ifade ederek, 29 Mart seçimlerine yüzde 34 oy ile girdiklerini belirtti. 2004'teki yerel seçimlerde 520 bin seçmenin oy kullanmadığına işaret eden Karayalçın, ''520 bin seçmen bizi protesto etti, 'bölündünüz' dedi. Birleşseydik, hepsi bize oy verecek değildi. Ama yüzde 75'inin birleşme olsaydı, bizim için oy kullanması olanaklıydı'' dedi. Karayalçın, 15 gün sonra gerçekleştirilecek seçimlerde 3 milyon 200 bin seçmenin oy kullanacağını, 2004 seçimlerinde aldıkları yüzde 34 oy oranına en az yüzde 10 daha ilave edeceklerini söyledi. DSP'nin Ankara'da büyükşehir belediye başkan adayı göstermediğini belirten Karayalçın, İşçi Partisinin de kendisini desteklediğini kaydetti. Karayalçın, Ankara'nın tüm ilçelerindeki belediye başkan adaylarının ortaya koydukları anlayış nedeniyle de önceki seçimlerde başka partilere oy veren Ankaralılar'ın da CHP'ye oy vereceğini düşündüğünü dile getirdi.
Murat Karayalçın, 29 Martta en az yüzde 44'ün üzerinde oy alarak seçimleri kazanmayı hedeflediklerini bildirdi. Seçmenlerinin rehavete kapılmamalarını, 29 Mart akşamına kadar çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini söyleyen Karayalçın, seçmenlerinden 29 Mart günü sandık başında olmalarını ve sandığa sahip çıkmalarını istedi.
 

''Kuru lafa pabuç bırakmayız''

CHP Genel Sekreteri Önder Sav da AKP'li büyükşehir belediye başkanlarının CHP'ye yönelik bazı sözlerini hatırlatarak, ''Bizi ağa babaları ile karıştırıyorlar. Biz CHP'yiz, kuru lafa pabuç bırakmayız'' diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için geriye sayımın başladığını söyleyen Sav, ''Bu çağ dışı yönetimi geldiği yere göndereceğiz. Karayalçın bıraktığı yerden hizmete devam edecek'' dedi. Sav, yerel seçimlerde CHP'lilerin sandığa sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Mitinge, CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık ile Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin de katıldı. Bu arada, miting sırasına ezan okunurken, Karayalçın konuşmasına ara verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler