Saldırgan, bir gece önce 'savaş oyunu' oynamış

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Winnenden'de Albertville okulunda baskın düzenleyen, 9'u öğrenci, 3'ü öğretmen 15 kişiyi öldüren Tim Kretschmer'in, olaydan bir gece önce bilgisayarında yaklaşık 2 saat ''Far Cry 2'' adlı savaş oyununu oynadığı tespit edildi.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya'da 15 yaşındaki bir çocuğun okul basarak 15 kişiyi öldürmesiniyle ilgili bir haber yayımladı. Dergi, polisin yaptığı araştırmaya göre, Tim Kretschmer'in bilgisayarda farklı isimler altında çeşitli okullara düzenlenen silahlı saldırılar hakkında bilgi topladığını ve aralarında ''Far Cry 2''nin de bulunduğu savaş oyunları oynadığının tespit edildiğini yazdı.

''Far Cry'' oyunları, 1999 yılında Cevat, Avni ve Faruk Yerli kardeşler tarafından kurulan ''Crytek'' firması tarafından 2004 ve 2008 yıllarında piyasaya sürülmüş ve Almanya çapında büyük ilgi görmüştü.

Derginin haberinde ayrıca, katilin bilgisayarında yaklaşık 200 pornografik fotoğraf bulunduğu, babasının da poliste verdiği ifadesinde, hevesli olduğu için oğlunu en az 3 kez atış talimlerine götürdüğünü söylediği kaydedildi.

Öte yandan, Kretschmer'in internette veda mektubu bıraktığı şeklinde polisin yaptığı açıklamanın doğru olmadığı, bunun kimliği bilinmeyen bir kişinin ''şakası'' olmasından şüphe edildiği bildirildi. 17 yaşındaki Kretschmer, saldırıdan sonra kaçarken intihar etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler